Nordre Aker Budstikke

Her kan du se fyrverkeri i kveld

Oslo kommune spanderer to steder i byen.

Nyttårsaften 2012 kan fort ha vært siste gang du fikk lov å sende opp ditt eget fyrverkeri. Politikerne ønsker et forbud. Foto: Arkivfoto

Oslo kommune skyter i år opp kommunalt fyrverkeri i Oslo Havn og på Furuset.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.12.2013 kl 15:56

OSLO: Tradisjonen med gratis fyrverkeri i regi av Oslo kommune fortsetter i år. Kommunen vil fyre opp sitt sprakende bidrag til nyttårfeiringen to steder i byen, på Furuset og i Oslo Havn.

Oppskytingen på Furuset foregår ved idrettsparken, mens fyrverkeriet i Oslo Havn skytes opp fra en flåte ute i havnebassenget.

Begge steder starter fyrverkeriet ved midnatt og varer omtrent ti minutter.

Forebygger ulovlig bruk

Kommunens fyrverkeritilbud er opprettet for å forebygge ulovlig oppskyting av fyrverkeri i Oslo. Raketter med styrepinner ble forbudt i 2008. Det er også forbudt med fyrverkeri innenfor Ring 2.


Oslo kommune oppfordrer folk til å holde avstand til oppskytingsstedene og beundre fyrverkeriet fra der de er, i stedet for å skape trengsel rundt oppskytingen. I fjor var det tidvis vanskelig å holde kontroll på publikum ved Rådhusplassen.

Det er også forbudt å ta med fyrverkeri fra utlandet inn til Norge.

Kan bli totalforbud

Byrådet har tidligere signalisert at det kan bli aktuelt med totalforbud mot privat fyrverkeri i Oslo. Debatten blusset opp etter fjorårets nyttårsfeiring.

Den gang slo dittOslo fast på lederplass at et forbud ikke vil være noen god løsning.


Vi oppfordrer alle til å være forsiktige i kveld. Brann- og redningsetaten har også publisert noen regler for fyrverkeri som du kan se i faktaboksen til høyre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...