Nordre Aker Budstikke

Her kom Oslo-adresse nummer 100.000

En Solvanghytte på Nordberg fikk Oslo-adresse nummer 100.000 - hytta på bildet er en av de andre hyttene, fra tidligere sak i Nordre Aker Budstikke. Foto: PRIVAT/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

En hvitmalt hytte i Solvang kolonihager er merket for livet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2018 kl 13:38

SOGN: Det er Byplan Oslo som forteller at Oslo-adresse nummer 100.000 nå er etablert i Solvang kolonihager på Sogn. Messingskiltet er oppe på hytta til Svein Sæterdahl, som nå har fått adresse Solvang kolonihager 64.

Hans hytte er én av 549 hytter i Solvang, fordelt på ett av Oslos største områder uten adresser. Til nå.

– Et jafs

– Vi var rundt 250 adresser unna å runde 100 000 adresser for Oslo. Så kom søknaden fra Solvang kolonihager inn før sommeren og i ett jafs så var vi over, forklarer Kristin Tveit, enhetsleder for matrikkelenheten i Plan- og bygningsetaten i saken fra Byplan.

Det er matrikkelenheten som ordner med alle hovedstadens adresser.

Adresser er viktig

Erik Bolstad i Solvang kolonihager forklarer:


– Vi har delt på fem adresser, alle sammen.

Videre fra samme sak står det at det var Bolstad som var avsender av søknaden om å få adresser til Solvang, som kom til Plan- og bygningsetaten like før sommeren. Nå har endelig alle byggene i Solvang fått sin egen adresse. Men det var Sæterdahls adresse som ble nummer 100 000.

– At adresser er viktig, er helt klart, sier Bolstad. Han har nemlig opplevd å vente 15-20 minutter ekstra på en ambulanse inne i Solvang, forteller han.

HER KAN DU LESE HELE SAKEN I BYPLAN OSLO

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...