Nordre Aker Budstikke

Her kommer 160 meter med sykkelfelt

Gjerdrums vei, sett inn fra Sandakerveien. Gateparkeringen til venstre erstattes med sykkelfelt i løpet av året. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bymiljøetaten planlegger tilrettelegging for sykkel i Gjerdrums vei, mellom Sandakerveien og Ringveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2019 kl 11:30

NYDALEN: Forslaget innebærer å etablere sykkelfelt mellom Sandakerveien til undergang under Ring 3, melder Bymiljøetaten på sine nettsider.

På grunn av smal veibredde er det kun plass til sykkelfelt på den ene siden av veien - i sørgående retning (fra undergangen til Sandakerveien), den reninger veien har mest stigning.

Forslaget innebærer også reasfaltering av veibanen, opplyser Bymiljøetaten.

I nabovarselet som er sendt til adressene i gata, går det frem at sykkelfeltet i Gjerdrums vei vil bedre fremkommeligheten og trafikksikkerheten for syklende. Tiltaket vil også redusere omfanget av sykling på fortauet, og dermed bedre forholdene for gående, står det.

Forslaget innebærer at det ikke lenger vil være lovlig å parkere på den aktuelle strekningen i Gjerdrums vei, som er 160 meter lang.


Det 160 meter lange strekket som får sykkelfelt. (Kart fra Bymiljøetaten)

Arbeidet planlegges gjennomført tidligst vår/sommer 2019, og det er satt en frist for å gi uttalelse eller stille spørsmål til planen 22. april 2019, på e-post til Bymiljøetaten.

Hvorfor gjør Bymiljøetaten dette?

«Å legge bedre til rette for gående og syklende er nødvendig for å løse utfordringene knyttet til befolkningsvekst, transportbehov, luftkvalitet og arealbruk i Oslo. Et sammenhengende sykkelveinett er en forutsetning for å få flere til å velge sykkelen.»

«Den aktuelle strekningen inngår i det fremtidige sykkelveinettet i Oslo. Ved å etablere sykkelfelt i Gjerdrums vei kobles sykkelveien langs Ring 3 med eksisterende sykkeltilrettelegging i Nydalen og sørover mot sentrum.»


Fra før er det sykkelfelt i begge retninger i Sandakerveien. Tiltaket i Gjerdrums vei blir en forlengelse av dette.

Det nye sykkelfeltet fortsetter over i sykkelfeltet i Sandakerveien i retning Vitaminveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det er planer om tilrettelegging for sykkel i flere veier i Nordre Aker i løpet av året. Les mer om disse under.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...