Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Her kommer det nye postkontoret

Her i Carl Kjelsens vei kommer det ny «post i butikk». Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Jeg frykter tilleggstrafikken, veien er allerede en trafikkfelle, mener beboer i området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2016 kl 11:18

NORDBERG: Det står foreløpig ikke på de offentlige listene til Posten, men pressesjef John Eckhoff bekrefter at Kiwi Kringsjå ikke lenger skal ha post i butikk.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Fra og med neste torsdag (journ. anm. 18. februar) er det Joker-butikken i Carl Kjelsens vei som blir den nye post i butikk for området.

Eckhoff legger til at det var Kiwi Kringsjås eget ønske om å avvikle post i butikk-funksjonen.

LES OGSÅ: Nå er det snart slutt for disse nærbutikkene

Mer trafikk

Butikken er etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til under ombygging. Kristin Aspelund bor selv i området, hun frykter for trafikkbildet, når det nå kommer enda en servicefunksjon akkurat her i Carl Kjelsens vei.

Kristin Aspelund. Foto: PRIVAT

– Jeg frykter tilleggstrafikken, veien er allerede en trafikkfelle, mener Aspelund.

Hun fortsetter:

– Ikke minst ble trafikkbildet mer utsatt da Nordberg barnehage ble utvidet og nybygd på tomten bak Joker-butikken. Barnehagen har nå plass til 125 barn i alderen 1-6 år og de fleste bringes til og fra barnehagen via Carl Kjelsens vei i rushtiden morgen og ettermiddag; noen i barnevogn, noen kanskje på sykkel eller på akebrett, andre til fots, ifølge Aspelund.

LES OGSÅ: Hva skal den nye skolen hete?

– Mange henter og leverer barna også med bil. Disse bilene kommer i tillegg til de bilene som skal inn til Nordberghjemmet, som har samme inn-/utkjøring fra Carl Kjelsens vei.

Carl Kjelsens vei er en trafikkert vei, også med trasé for buss 25.

– Bussen går fire ganger i timen i hver retning på hverdagene, i tillegg til buss 22 i rushen. Bussene stopper også ved gangfeltet ved butikken, tennishallen, sykehjemmet og barnehagen, oppsummerer Aspelund.

– Gjør noe!

Hun håper nå at politikere og kommunen selv, setter trafikksituasjonen i området ved butikken, barnehagen, sykehjemmet, og tennisklubben på agendaen.

– Mange syklister bruker også Carl Kjelsens vei. Jeg håper virkelig at trafikksituasjonen i Carl Kjelsens vei, og særlig ved butikkområdet, blir tatt tak i og at små og store myke trafikanter etter hvert kan føle seg tryggere i området, sier Aspelund.

Nordre Aker Budstikke har flere ganger forsøkt å kontakte butikkeier for kommentar, men har ikke lykkes så langt. Derimot har kommunen ved Bymiljøetaten allerede veien på lista.

LES OGSÅ: Her er det fortsatt bra skiføre

Trafikkanalyse

– Generelt kan vi si at dersom en virksomhet søker om bruksendring, og den endrede bruken medfører mer trafikk, kan Plan- og bygningsetaten stille krav til en trafikkanalyse. Denne må tiltakshaver selv bestille fra ekstern konsulent, sier presseansvarlig Monica Thorud i Bymiljøetaten, som forteller videre:

– Bymiljøetaten foretar også befaringer basert på henvendelser fra publikum, og det vil da bli vurdert om tiltak skal gjøres. Her vil ulike prioriteringer spille inn.

I 2015 leverte lokalpolitikerne en skoleveirapport til daværende miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V), med en oppsummering over de veiene som bydelen mener trenger å trygges for myke trafikanter.

LES OGSÅ: Mannen stjal bankkort og ble tatt med falsk politi-ID

2016

Den lista har også Bymiljøetaten.

– I forbindelse med den systematiske gjennomgangen av bydel Nordre Aker, som er planlagt gjennomført i 2016, vil Carl Kjelsens vei bli vurdert på lik linje med andre veier i bydelen, med tanke på fart og tiltak for å redusere farten, avslutter Thorud Olsen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...