Nordre Aker Budstikke

– Helt forferdelig å se små barn ned i seksårsalderen smyge seg forbi store lastebiler

Det var trangt om plassen i Skjoldveien fredag morgen. Foto: Christian Fredrik Borg

Det bygges, det rulles, det kjøres og rygges i veien på Korsvoll. Nå er foreldre oppgitte over trafikksituasjonen langs skoleveien til barna. – Det kjennes egentlig ganske ugreit å slippe barna langs denne veien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2020 kl 12:31

KORSVOLL: Flere foreldre har tatt kontakt med Nordre Aker Budstikke og uttrykt stor bekymring for skoleveien langs Skjoldveien på Korsvoll. Det er flere utbyggingsprosjekter i veien.

– Det er mange barn som har fast rute via Skjoldveien når de skal gå til Korsvoll skole. Med flere byggeprosjekter i samme gate, gateparkering og ingen fortau er det lite hyggelig å være fotgjenger på skoleveien. Her krangler lastebiler, parkerte biler, skolebarn og generell trafikk om plassen, skriver en forelder, og fortsetter:

– Spesielt strekningen Skjoldveien fra krysset Korsvoll Terrasse og bort til Øvre Skjoldvei er problematisk. Det er bare plass til én bil i bredden på grunn av gateparkering på begge sider av veien og det fører til at bilene kjører slalåm, rygger og speeder opp samtidig som barneskolebarn er på vei til skolen. I tillegg er det rulleskiløpere som ofte bruker denne veien om morgenen. Gateparkeringen gjør også strekningen ekstra uoversiktlig.

Det pågår for tiden flere byggeprosjekter i Skjoldveien. Foto: Christian Fredrik Borg

En annen forelder skriver:


– Det kjennes egentlig ganske ugreit å slippe barna langs denne veien. Kanskje er det derfor flere foreldre nå kjører barna til skolen, hvilket jo skaper enda mer trafikk. Det er spesielt ille for skolebarna i Skjoldveien nå. Mitt barn måtte for andre dag på rad hoppe i grøfta her, da en lastebil ikke så henne. I tillegg er det trangt og glatt så ikke alltid lett å hoppe i riktig retning.

Nok en forelder skriver at han håper at det ikke skjer alvorlige ulykker i veien:

– Det er helt forferdelig å se små barn ned i seksårsalderen smyge seg forbi store lastebiler. Det er ikke bra det som foregår. Håper det ikke går liv i løpet av de neste månedene.

Nordre Aker Budstikke kjenner også til at ungdomsskoleelever på vei til Engebråten, bruker Skjoldveien.

Skjoldveien er skoleveien for mange barn. Foto: Christian Fredrik Borg

Bymiljøetaten svarer

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Bymiljøetaten om saken, fredag formiddag. Etaten opplyser at de dro på befaring etter henvendelsen fra Nordre Akre Budstikke.

– Vi har vært i kontakt med den ene entreprenøren i Skjoldveien i dag, som har gyldig arbeidstillatelse fra Bymiljøetaten, på en kort strekning. Denne entreprenøren opplyser til oss i dag at de nå er ferdig med arbeid som vil belaste veien, sier Guro Birkeland, pressekontakt i Bymiljøetaten.

– I utgangspunktet er det lov å stå parkert i kommunale gater, også for større kjøretøy, men arbeid på vei og gate skal meldes inn til Bymiljøetaten. Det må søkes om arbeidstillatelse ved arbeider som blant annet gjelder stillas, kran og liftarbeid, og asfaltarbeid, sier hun.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...