Nordre Aker Budstikke

Her rydder de løype til deg, på dugnad

Dugnadsgjengen fra lørdag, Atle Rømo helt til venstre. Foto: PRIVAT

De er nok over gjennomsnittet glade i å gå på ski selv også, og bidrar der kommunen selv ennå ikke har rukket å kjøre opp løypetrasé.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2021 kl 14:53

LILLOMARKA: I forrige uke omtalte Nordre Aker Budstikke et innlegg på Facebook-siden Skiføre i Lillomarka, om Atle Rømo som stilte i løypetraséen for å bidra med tilrettelegging og rydding, der Bymiljøetaten ennå ikke hadde fått kjørt opp selv.

«De siste ukene har det kommet snø og den kom som julekvelden på trærne. De rakk ikke å beskytte seg så nå henger de med nebbet mens de frykter en prolaps. I tillegg har marka samlet på vann gjennom en lang og relativt fuktig høst. Uten en god barfrostsesong har derfor blitt noen blauthøl som har tatt litt tid å fryse. De aller fleste er nå frosset, men mangler snø. Så hva trenger vi? Tid, lyst, ork, spade, sag og litt pågangsmot?

Jeg sagde og klipte, og jeg spadde snø inn igjen i løypa. Noen smilte og sa hei, en eldre herre sa det var en god gjerning, men mest oppmuntrende var de unge gutta fra Kjelsås som spontant utbrøt «Bra Jobba» i det de suste nedover. Gutta i Bymiljøetaten rydder løyper så kjedet går varmt lenger inn i skogen så kanskje vi kunne gi dem en håndsrekning sånn at de og løypene er klare når neste snøfall kommer?» var blant det Rømo skrev i innlegget på markasiden.

Nordre Aker Budstikke var også i kontakt med Bymiljøetaten, og leder for markaseksjonen, Knut Johansson, som skrev følgende i en melding til avisa:

– Så lenge de ikke går utenfor selve traséen og - eller - skader produksjon av skog, og grunneiertillatelse foreligger, så er dette greit for oss. Dugnaden i dette tilfellet er på Oslo kommunes grunn og godkjent.


De tok en for skientusiastene, dugnadsgjengen i Lillomarka. Foto: PRIVAT

Lørdag

Lørdag var de flere som samlet seg til dugnad i løypetraséen.

– Vi var ute en tur lørdag kveld, og fikk tettet bra over Griseputten, og startet på den vestlige løypa mellom Sørskogen og Sinober. Bymiljøetaten har fortsatt på den løypa i dag, oppsummerer Rømo til Nordre Aker Budstikke, mandag.

– Vi var syv stykker som møttes lørdag kveld. Det var god stemning, og vi spiste rester etter jula, som pepperkaker, ifølge Rømo, som har flere ryddeplaner på gang, kordinert med Bymiljøetaten.

Nyhetsbrev:


Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...