Nordre Aker Budstikke

Her skal de drive varmestue og organisere kafé for oss

Jente med tæl! Stor innsats og kraft i øksa når ungdommene jobber med vedproduksjon med DNT i Skar leir i Maridalen. Foto: Tor Einar Høystad

DNT og Bydel St. Hanshaugen spiller hverandre gode og utvikler et nytt utfartspunkt i marka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.04.2019 kl 15:01

Denne saken ble først publisert i informasjonsheftet fra Bydel St. Haugen til innbyggerne i bydelen. Nordre Aker Budstikke har fått tillatelse til å gjengi saken.

MARIDALEN: I to år har vi (journ. anm. Bydel St. Hanshaugen) samarbeidet med Den Norske Turistforeningen - DNT, avdeling Oslo og Omegn. Ungdom fra bydelen som ønsker å komme i gang igjen på skolen, skaffe seg jobb eller begge deler, har fått være med vedgruppa på dugnadene de har på Skar i Maridalen. Fysisk arbeid, håndfaste resultater, godt miljø og gode referanser har nå hjulpet mange unge tilbake til skole og inn i jobb.

Hyttene er klargjort og snøen er måkt. Sharmarke og Sydney avslutter en god arbeidsdag på populære DNT Sætern gård i Bærumsmarka. Foto: Tor Einar Høystad

Vaktbua

Oslo kommune bygger nå om den gamle vaktbua på Skar gamle militærleir rett ved parkeringsplassen. Her skal Ung i Bydel St. Hanshaugen - UBSH, sammen med DNT, drifte en enkel turisthytte - eller varmestue. Ungdom som har falt ut av videregående skole skal her få jobbe som vertskap for besøkende.

Det kan være dugnadskafé for vedgruppa, en vaffel for turgåere eller mosjonister som passerer.


Visjonen er at andre kommunale tjenester som barnehager, skoler, eldresentre, psykisk helse med flere kan bruke denne nye møteplassen som et utgangspunkt for aktiviteter og turer i skog og mark.

På Varmestua vil de møte våre ungdommer og frivillige i DNT, som skal være den ekstra hånden og kjentmannen som gjør at terskelen for å komme seg ut blir mindre.

Damien Namburi og primus motor i vedgruppa Birger Baisgård kommer med et lass tømmer som blir til flere tusen sekker ved hvert år. Damien har gjennom dette fått fast jobb på Plantasjen på Alnabru. Foto: Tor Einar Høystad

Flere jobber?

Ønsker du å vite mer om Skar prosjektet, Vedgruppa til DNT eller Ung i Bydel St. Hanshaugen? Kjenner du noen som vil teste ut motivert ungdom i en stor eller liten jobb? Kontakt prosjektansvarlig Tor Einar Høystad, tlf. 975 98 630, eller: toreinar.hoystad@bsh.oslo.kommune.no

LES OGSÅ: Nå har byråden bestemt seg for hva som skal skje i og med Skar leir

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...