Nordre Aker Budstikke

Her skal det rulles – på ski

Så snart været tillater det, skal Bymiljøetaten igang med nyasfaltering innover mot Linderudkollen Skianlegg. Foto: PRIVAT

Maridalsveien er trafikkert og ikke i særlig god stand. Den asfalterte veien fra Oset til Maridalsporten er opptatt av anleggstrafikk i lange tider fremover. Men i Linderudkollen kommer det snart ny asfalt – til glede for rulleskiløperne. Det er den nye lederen i langrennsgruppa veldig glad for.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.04.2018 kl 13:04

LINDERUDKOLLEN: Tirsdag skrev Nordre Aker Budstikke om Maridalsveien. Nordre Aker Budstikke har siste tiden fått flere henvendelser fra lesere som er oppgitte over forholdene i Maridalsveien, innover i Maridalen. Fra både bilister, syklister og folk som gjerne går innover i dalen på rulleski. Det meldes om hull og sprekker i asfalten - her kan du lese hele saken.

Bymiljøetaten forteller at det vil bli fortløpende lapping av asfalten på Maridalsveien, innover i dalen.

Linderudkollen

Deler av skiløypetraséene i Linderudkollen skianlegg ønskes tilrettelagt for rulleskiløping. Det betyr asfaltering i noen av traseene.

Anlegget er ikke regulert til asfaltering, så derfor har Bymiljøetaten som tiltakshaver søkt om dispensasjon - både for asfaltering, og i tillegg til dispensasjon fra Markaloven - her kan du lese den tidligere saken i Nordre Aker Budstikke.

Må justeres

Pressekontakt Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten forteller at ovennevnte sak om asfalt i selve skianlegget, må justeres.


– Fylkesmannen har foreløpig avslått søknaden om asfaltering, og det må antagelig gjøres noen justeringer i forhold til eksisterende reguleringsplan før dette kan realiseres, sier hun..

Snart ny asfalt

Men derimot er det bestemt at det skal nyasfalteres på veien inn mot Linderudkollen Skianlegg, etter det lokalavisa kjenner til fra pumpehuset ved Småputtene, og rundt 300 meter til parkeringsplassen for skianlegget.

– Denne veien vil bli asfaltert i nær fremtid, så snart været tillater, forteller Thorud Olsen videre.

Eneste stedet for de yngste

Ny leder i Kjelsås langrenn, Bjørn Myrvold, er svært glad for at det nå skal asfalteres inn mot skianlegget.

– Vi er superglade for at den nye asfalten endelig nå snart kommer på plass. Og med tanke på tilstanden til Maridalsveien og at anleggsveien fra Oset til Brekke er opptatt, så er jo dette strekket egentlig det eneste egnede rulleskistrekket per i dag for de yngste.


– Juniorene kan jo gå andre steder, men de yngste er avhengig av et strekke som ikke er veldig trafikkert, som eksempelvis til tider Maridalsveien er, sier Myrvold, som også legger til at han er veldig glad for å være ny leder i den driftige og store langrennsgruppa.

Bjørn Myrvold har tatt over vervet etter Pål Jensen.

Her Birk i Kjelsås Langrenn, på rulleski fra tidligere anledning på Maridalsveien. Foto: PRIVAT

Oset til Brekke

Når det gjelder anleggsveien fra Oset til Maridalsporten, er den nå forbeholdt massetransport i forbindelse med Vann- og avløpsetatens utvidelse av renseanlegget på Oset.

– Men Fylkesmannen har gitt tillatelse til at veien også kan benyttes til treningstrasé for rulleski når utbyggingen er ferdig. I tillegg har vi som kjent planer om å etablere en rulleskitrase på Sognsvann. Reguleringssaken er til behandling hos Plan- og bygningsetaten, kan Bymiljøetaten videre opplyse.


Nordre Aker Budstikke har også tidligere beskrevet rulleskiplanene ved Sognsvann, her kan du lese den tidligere saken.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...