Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Her skyter kvinner over 90 med gevær

I dette verneverdige gamle huset skyter damer på over 90 år med gevær i kjelleren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.03.2014 kl 14:29

NYDALEN: Man får inntrykk av å komme rett inn i en hyggelig syklubb eller noe sånt, innenfor dørene i gamle «Dampen» i Gjerdrumsvei i Nydalen.

Et tyvetalls godt voksne damer sitter i «stua», prater, drikker kaffe og spiser kaker. Men her hverken sys, hekles eller strikkes det. Derimot skytes det på blink, i kjelleren på det gamle verneverdige huset.

- He he, ja dette er ikke noen syklubb. Vi er en gjeng med damer som alle har vært og er engasjert i Nydalen Skiklub, og særlig i tidligere håndballgruppa i skiklubben. Da vi «la opp» for en del år siden, så fant vi ut at noe måtte vi jo holde på med. «Gutta» drev med skyting, så da tenkte vi at det kan jo vi også gjøre, smiler en av de yngste i klubben, Liv Nyborg, kun 70.

Les også: Stortingspolitiker fra Korsvoll søker jobb i kommunen

Damelaget

- Vi kaller oss bare «Dameavdelingen», og ble offisielt etablert i 1986,  legger Liv til.

For her er flere langt over 70, Åse Scharp på 92 er den eldste, søsteren Kari Somdalen er bare 88. 

- Vi er ekte nydølinger, her har vi bodd og vært med i nærmiljøet i alle år. Vi meldte oss vel inn i Nydalen Skiklub rett etter krigen, forteller de spreke godt voksne damene.

Dameavdelingen har vært - og er - også et svært viktig bidrag til de forskjellige arrangementene til Nydalen Skiklub, som i dag er størst på orientering. «Dampen» er også fast tilholdssted for skiklubben, som denne uken feiret 128 år.

Les også: Visningen på denne boligen forsinket bussen med 20 minutter

De eldste

- Vi møtes her annenhver mandag. Det er så hyggelig å ha noe fast og morsomt å gå til. I tillegg er det mye annet sosialt rundt klubben også, forteller Åse og Kari.

- Og vi har jo konkurranseinstinktet i behold, og vil jo skyte så bra som mulig. Hvert julebord premieres det også, forteller søstrene.

Les også: Dag (87) bruker nettbrettet hver dag

Spiselokale for Nydalens Compagnie

Dampen, også Nydalens samfunnshus, ligger i Gjerdrums vei nummer 1, i Nydalen. Huset ble ifølge Wikipedia reist som spiselokale for funksjonærene på Nydalens Compagnie , i 1870. På et senere tidspunkt inntok også arbeiderne ved bedriften måltider her.

På 1970-tallet var det på tale å rive huset, men flere organisasjoner og enkeltpersoner arbeidet for å bevare det og Dampen er i dag samfunnshus i Nydalen.

Navnet Dampen kommer fra at det hang en svart damphette hang over gryta på kjøkkenet. Også Nydalen Sangforening bruker Dampen som møtelokale.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...