Nordre Aker Budstikke

Disse stedene har Bymiljøetaten tatt grep før helgen

I helgen var det mange ved Nydalsdammen. Torsdag har Bymiljøetaten arbeidet med å merke opp områdene langs elva. Foto: Christian Fredrik Borg og Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flere stedet i bydel Nordre Aker har Bymiljøetaten merket opp for å minne folk om å holde avstand.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2020 kl 16:34

AKERSELVA: Torsdag har Bymiljøetaten markert opp flere av byens parker og friområdet for å hjelpe folk til å holde avstand.

Etaten opplyser til Nordre Aker Budstikke at noen av stedene som merkes opp er Nydalen og i Frysja-området. Dessuten merkes det også opp i Frognerparken, Huk, Sørenga, Nedre Foss, Ingjerstrand, Katten og Hvervenbukta.

Bymiljøetaten har også markert opp andre steder i Oslo. Dette bildet er fra Nydalsdammen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oppfordrer til bruk av andre steder

Tiltaket er iverksatt for å minne folk på å holde avstand. De setter også opp plakater, som først og fremst er rettet mot studenter, der det er mulig.

Oppmerkingen skjer i samråd med fagmiljøene på smittevern i Oslo.


– Vi vil oppfordre folk til å utforske andre badesteder i byen og marka, i gang- eller sykkelavstand fra der de bor, slik at vi unngår store samlinger på et sted, skriver Guro Birkeland Tangen, pressevakt i Bymiljøetaten i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Mange koste seg i finværet ved Nydalsdammen i helgen. Foto: Christian Fredrik Borg

– Vi minner om at det er arrangører som er ansvarlig for å påse at folk holder avstand ved arrangementer i parkene. Folk oppfordres til selv å overholde de rådene som til enhver tid gjelder vedrørende smittevern, forsetter hun.

– Kun til hjelp

– Dette er kun til hjelp for at vi alle skal bli minnet på at vi er i en situasjon der vi må unngå mest mulig smitte. Derfor må vi holde avstand, sa byråd for miljø- og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg (MDG), til Nordre Aker Budstikke på tirsdag om oppmerking i parker og byområder.

Byråd for miljø- og samferdsel i Oslo, Lan Marie Berg (MDG) under en pressekonferanse om koronasituasjonen på tirsdag. Foto: Christian Fredrik Borg


Hun understreket samtidig at alle har et ansvar.

– Dette er noen av tiltakene vi ser på nå. Vi hadde oppmerking på plattingen på Sørenga før helgen, og det er for å hjelpe folk til å holde avstand. Det vil vi også se på i parkene, men det er klart at alle har et ansvar.

Med økende koronasmitte og en varm helg i vente merker Bymiljøetaten i Oslo opp ved Nydalsdammen for å minne folk på å holde avstand. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...