Nordre Aker Budstikke

Hipp, hipp, skolekorpset er i rute til 17. mai!

Kjelsås skoles musikkorps varmer opp til 17. mai. Foto: Kristin Tufte Haga

Med en meget energisk dirigent for hovedkorpset i front, Marius Gjersø, så hører dette ut til å bli en super korpsdag 17. mai.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2020 kl 16:49

KJELSÅS:Mandag kveld var det stor ståhei i skolegården ved Kjelsås skole. Ikke bare skulle Kjelsås skoles musikkorps øve til 17. mai. I tillegg var det filming til den store dagen, med flaggheising og «Ja, vi elsker», og som skal samkjøres med andre korps og skoler i Oslo på den store dagen, til søndag.

En meget energisk dirigent for hovedkorpset, Marius Gjersø, kan mer enn å spille og dirigere. Han viste og instruerte også korpsmedlemmene i diverse «moves», bakt inn i musikkrepertoaret.

Dirigent Marius Gjersø viser vei. Foto: Kristin Tufte Haga

Det ble terpet mye på å stå med riktig avstand, ikke minst også på rekke:

– Jo færre dere ser foran dere, jo viktigere står dere - dere skal bare se én rygg foran dere, gir dirigenten instrukser om.


Veldig vakkert spilles «Ja, vi elsker» i kveldssola i skolegården, etterfulgt av «...dancin' in September», og ikke minst er det «Hip to be square.»

Korpset øver til 17. mai i skolegården 11. mai.

Endelig kunne korpset marsjere i gatene igjen. Her fra øvelsen 11. mai.

– Veldig moro

Malin Berg (18) har spilt i Kjelsås-korpset i rundt ni år. Hun spiller saxofon:

– Det var veldig moro å spille i dag. Jeg synes det låt veldig bra. Marsjeringen gikk fint, vi gikk i takt. Jeg synes også at det så ut som om vi klarte å gå på rekke, rett bak hverandre og med riktig avstand, sier hun.


– Jeg liker godt å spille saxofon, det er instrumentet jeg har spilt hele tiden, og så liker jeg det å være i et korps og med andre som også liker å spille et instrument. Korps er i tillegg veldig sosialt, man blir også kjent på tvers av alder.

Hun fortsetter:

– Dette er tredje gang vi øver sammen, i denne koronaperioden. Men det var første gang vi marsjerte ute i år. Vi har jo øvd og spilt via nett, men det blir noe helt annet å komme sammen og spille som vi gjorde i dag. Nå gleder jeg meg veldig til 17. mai, sier Malin.

Foto: Kristin Tufte Haga

17. mai på Kjelsås

Så altså, bare å glede seg til 17. mai, korpset skal også spille seg fra skolen og mot Myrerjordet. Ved Myrer Omsorg i Hareveien skal det spilles «Ja, vi elsker» og fellessang, med anbefalt avstand i følge smittevernsreglene, her kan du lese mer, korpset forteller at ruta vil bli lagt ut på facebook-siden.


Ellers melder 17. mai-komiteen, fra femtetrinnet ved Kjelsås skole, om streaming av flaggheising, klokken 08.00 - på denne Facebook-siden.

Fra klokken 11.00, og som streames via nevnte Facebook-side, skjer følgende:

• «Ja vi elsker» med kor og korps
• Åpning og «Gratulerer med dagen» v/rektor Mette Rasmussen
• Tale for dagen ved elevrådsleder
• Koret synger
• Bautasangen (korps og kor)
• Nedlegging av krans ved bautaen

Det står også at av hensyn til smittevern er det ikke mulig med tilskuere i skolegården, og det oppfordres til å følge med på streamingen.

Her kan du lese programmet for alle skolene i bydelen:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...