Nordre Aker Budstikke

Historien er på plass igjen! Men hvor kommer den fra?

Grethe forteller at skiltet er på plass igjen, på Bønneplassen, og med bønnehistorien. Foto: GRETHE HERLAND

«Bønnehistorien» er oppe igjen, men hvem er det som har fått den på plass?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2020 kl 09:37

LILLOMARKA: En leser skrev til Nordre Aker Budstikke i fjor høst:

«For noen år siden ble skiltet på bildet satt opp ved Karusputten. Under skiltet var det festet en tavle med en fin fortelling om en mann som flyttet bønner fra en lomme til en annen i løpet av dagen. Denne tavlen er nå borte, og jeg lurer på om noen vet hva som har skjedd med den.»

Bønnehistorien foreviget av løpegruppa i Rye, som var på tur til stedet senest i sommer. Foto: RYE SPORTSKLUBB/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Nordre Aker Budstikke spurte Bymiljøetaten, og marka-historieforteller Håvard Pedersen, om hvorfor denne plassen har fått et slikt navn. Det var imidlertid lite som kunne fortelles om stedet og bakgrunnen for det spesielle navnet, utenom at plassen befinner seg på Løvenskiold-eiendom.

Så havnet spørsmålene hos leder av Historielaget Grefsen-Kjelsås-Nydalen, Tore Faller:


– Jeg kjenner til stedet med plakaten. Den sto ved Fugleleiken på høyde med Veitjern, vestsiden av løypa opp til Granberget. Og litt lenger sør er Karusputten. Men jeg vet ikke noe mer om bakgrunnen for navnet på stedet, og skiltet.

Historien ble heldigvis foreviget av Rye Sportsklubb, på en treningstur i sommer, og vi fikk låne bildet av bønnehistorien, fra Bønneplassen.

Nå har altså noen satt opp og rammet inn historien igjen, ifølge Grethe, som har foreviget det hele. Hvem som har satt opp bildet med historien, vites ikke. Vet du noe mer om opphavet til Bønneplassen og historien? Ta kontakt med oss på e-post.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...