Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hit, men ikke lenger

Nå må du gå andre veier for å komme over til andre siden av Akerselva - i Nydalen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Den mye brukte turbrua, over til turveien videre langs Akerselva, er stengt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.01.2017 kl 20:38

NYDALEN: Pressekontakt i Oslo kommune Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen forteller at denne brua tidvis har vært utrolig glatt og isete på grunn av overvann i området som danner en tjukk issvull.

Følger med

– Det er litt vanskelig å si hvor lenge vi har tenkt å holde brua stengt. Vi følger med og ser an været, sier Thorud Olsen.

Mye brukt - turbrua i Nydalen, men stengt inntil videre. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ: Trodde Akerselva-benkene var utsatt for hærverk. Det stemte ikke

Løsning

Hun fortsetter:

– Vi har for øvrig begynt å se på løsninger for å ta hånd om overvannet som til stadighet legger seg på brua og turstien, men vi måtte midlertidig stoppe arbeidet ettersom det ble frost og tæle i bakken.

Eventuelt kan man komme seg over på andre siden av elva lenger opp, hvis brua fortsatt stengt utover i uken.

LES OGSÅ: Det skulle bare en henvendelse til for å fikse Akerselva-turveien

Fra 1985

Fra boka «Akerselvas bruer og fosser» av Kjell Egil Sterten. Foto: KJELL EGIL STERTEN

Den stengte brua har navnet Nedre spinneri bru, er utført i tre med smijernsrekkverk, og ble bygget i 1985 og senere ombygd i 1990, opplyser ingeniør Kjell Egil Sterten.

Han forfattet fotoboka «Akerselvas bruer og fosser», som kom ut i september 2016. Den inneholder 150 bilder, og forteller historien om Akerselvas nåværende 49 bruer.

– Nedre Spinneri, som også var en del av Nydalens Compagnie, ligger til høyre for brua på bildet, sier Sterten til Nordre Aker Budstikke.

Brua eies av Bymiljøetaten og lager en tverrforbindelse over elva for syklister og fotgjengere som ferdes langs turstien.

– Under brua går Akerselva i en trang passasje og med små viltre stryk ned mot Nydalen, sier Sterten.

Les også:

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

 

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...