Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hjelper barna å tørre

Alexander Lu (17) og Johanne Lægran (17) fra Kjelsås arrangerer friidrettsstevne på Bislett 2. mai. Foto: PRIVAT

Det kan være skummelt å konkurrere de første gangene. Det har Johanne (17) og Alexander (17) tenkt til å gjøre noe med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2015 kl 11:37

OSLO/NORDRE AKER: Friidrettsutøverne Johanne Lægran (17) og Alexander Lu (17) vil hjelpe barn til å tørre og være med i konkurranser.

– Vi synes jo selv at friidrett er veldig gøy. Men vi husker også hvor skummelt det kan være i de første konkurransene, før man bli helt trygg på stevner og øvelsene, sier de to unge utøverne, som i regi av Norges Friidrettsforbund deltar på lederkurs.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Den store lagkonkurransen

Gjennom å konkurrere i friidrett på lag med andre, så skal det bli lettere å tørre.

– I land som USA og Nederland har de flere lagkonkurranser i friidrett, med stor suksess og som er morsomt for barna. Det vil vi teste ut på Bislett 2. mai, og inviterer både de som er vant til å konkurrere og andre barn til å delta i friidrettsstevne – på lag med hverandre, sier Johanne og Alexander, som inviterer i regi av friidrettsklubben Vidar.

De trekker også frem at enkeltprestasjonene vil være mindre synlige med et sammenlagt resultat, i forhold til individuelle prestasjoner.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Lærerikt, moro og sosialt

Johanne og Alexander forteller om en fin idrett som er variert, i tillegg til en idrett som forbedrer funksjonelle ferdigheter som er positive uansett hvilken idrett man driver med.

– I friidrett er det en stor sannsynlighet for at alle finner noen øvelser som de liker. I konkurranser kan du se mestringen du får gjennom treningen, og vi oppfordrer barna til å delta på flest mulig øvelser. Å konkurrere er både lærerikt og gøy. Ved å konkurrere og være med på stevner blir man jo også kjent med andre på tvers av klubbene, sier Johanne og Alexander.

2. mai

Arrangementet er 2. mai på Bislett Stadion, for barn mellom 9 – 12 år. Påmeldingsfristen er onsdag neste uke.

Tre og tre utøvere konkurrerer på lag i fire øvelser, og resultatene regnes om til poeng som til slutt legges sammen og rangeres.

Johanne og Alexander har også opprettet egen facebook-side for arrangementet.

De unge arrangørene kan også kontaktes på mail: johanne.leagran@hotmail.com eller alexander.li.lu2710@gmail.com.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...