Nordre Aker Budstikke

Holund med klar seier på Beitostølen

Lyn-løper Hans Christer Holund gikk inn til seier på 15 kilometer fri teknikk for menn på Beitostølen søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Hans Christer Holund tok en klar seier på søndagens 15 kilometer, men etterpå handlet mye om Martin Johnsrud Sundbys ryggproblemer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2020 kl 15:14

BEITOSTØLEN: Holunds seiersmargin ble på 21,2 sekunder, men fikk han kamp av en 22-åring fra Asker. Harald Østberg Amundsen vartet nemlig opp med et kjempeløp på Beitostølen.

Med dagens seier fulgte 31-åringen, som opprinnelig er fra Nittedal, opp gårsdagens tredjeplass.

Årvoll-bosatte Sjur Røthe på tredjeplass leverte også et godt renn. Han var 32 sekunder bak Holund.

Men etter målgang var det en tidligere landslagsløper som skapte overskrifter. Martin Johnsrud Sundby, som lenge bodde på Gaustad, greide ikke å fullføre helgens siste løp i den norske langrennsåpningen.

Vondt

Igjen var han en skygge av seg selv. Fjorårets verdensmester måtte bryte med smerter i ryggen, og med det røk også håpet om en plass i uttaket til verdenscupstarten i Ruka kommende helg. Lørdag forsvant Sundby fra stadion etter å ha avsluttet på 40.-plass.

36-åringen har lenge slitt med problemer i korsryggen, og nå frykter han at resten av sesongen og karrieren stå i fare.

– Hvis jeg ikke får løst dette problemet, er jeg sjanseløs, sa Sundby til VG.

Martin Johnsrud Sundby forlater skistadion etter 15 km fri teknikk for herrer på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB


– Finner du ikke ut av ryggen, er det over da?

– Ja, jeg kan ikke fortsette sånn.

– Jeg må starte på null igjen. Det neste målet er NM. Der blir det ekstremt viktig med tanke på VM. Jeg må restarte og har ikke tid til mer.

Moseby åtte

Kjelsås-gutten Håvard Moseby ble nummer åtte, 55 sekunder bak Holund. Simen Hegstad Krüger klarte ikke å forbedre gårsdagens sjetteplass og ble nummer 15.


Fjordårets Ski Tour-vinner Pål Golberg, som bor på Kjelsås, var påmeldt, men startet ikke. Det gjorde heller ikke den Kringsjå-bosatte skiløperen Simen Andreas Sveen.

Simen Hegstad Krüger ble nummer 15 søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB

I dameklassen ble Ragnhild Haga nummer elleve.

Sterk prestasjon

Amundsen hadde ingen problemer gjennom søndagens renn. Han satte standeren tidlig med sterke mellompasseringer, og ingen andre enn Holund klarte å matche dem.


Men det var ikke før etter 10 kilometer at Holund gikk raskere enn Asker-gutten. Derfra og ut ble eliteløperen for sterk, men Amundsen meldte seg for alvor på i kampen om å ta steget opp fra rekruttnivå.

– Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å skjerpe meg etter et dårlig løp i går. Det er deilig å få betalt for en god jobb, sa Amundsen til NRK.

En annen som imponerte var Jon Rolf Skamo Hope. 22-åringen holdt lenge samme tid som Østberg Amundsen, og tok sin annen fjerdeplass for helgen.

– Jeg er fornøyd, det var moro. Jeg fikk jo litt blod på tann fra i går. Da fikk jeg se at det var mulig å hevde seg blant de største navnene, sa Hope til NRK etter rennet.

Johannes Høsflot Klæbo vant åpningsrennet (sprint) fredag og ble nummer to lørdag, men var ikke å se i løypene sammen med Holund og co. søndag.

(©NTB/Nordre Aker Budstikke)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...