Nordre Aker Budstikke

Holund med tredjeplass i ufyselig vær: – Nesten flau

Det var krevende forhold og mye vind under 15 km klassisk langrenn for herrene på Beitostølen lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Mikael Gunnulfsen overrasket og gikk inn til en uventet seier på Beitostølen lørdag. Hans Christer Holund ble beste Nordre Aker-løper med en tredjeplass.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.11.2020 kl 13:46

BEITOSTØLEN: Mikael Gunnulfsen (27) taklet røffe forhold best og gikk inn til en uventet seier på lørdagens 15 kilometer i den norske langrennsåpningen. Samtlige landslagsløperne kom til kort mot Gunnulfsen i praktslag. Nærmest var Johannes Høsflot Klæbo, som ble slått med 27,3 sekunder.

– Det sitter mye følelser i idrett. Dette er en drøm. Folk snakker ned Beito og sier det er så lite, men for meg er det her grisestort, sa en følelsesladet Gunnulfsen til NRK.

Mikael Gunnulfsen vant uventet i sesongåpningen for langrenn på Beitostølen lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Telemarkingen gikk ut i sporet like før været snudde helt. I sterke vindkast plukket han stadig sekunder og kunne til slutt gå inn til klar ledelse. Den var ikke langt mer meriterte løpere i nærheten av å true.

Nesten flau

Hans Christer Holund gikk inn til tredjeplassen. Lyn-løperen var 34,8 sekunder bak Gunnulfsen.


Underveis fikk løpet et skikkelig sceneskifte. Vind og snø skapte ufyselige forhold og gjorde livet surt for de antatt beste. Mange fikk trøbbel med festet og måtte gå mye fiskebein.

– Sånn som jeg går på ski, er jeg nesten flau over meg. Heldigvis er jeg godt trent, sa Holund til NRK om det krevende løpet.

Lyn-løper Hans Christer Holund ble nummer tre på Beitostølen lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Krüger seks

Simen Hegstad Krüger fra Nordberg og Lyn ble nummer seks. 27-åringen var i underkant av ett minutt etter Gunnulfsen.

Tord Asle Gjerdalen, som representerer Kjelsås, ble nummer elleve på Beitostølen.


Tord Asle Gjerdalen under 15 km klassisk langrenn for herrene på Beitostølen. Foto: Geir Olsen / NTB

Den tidligere Koll-løperen Mathias Aas Rolid plasserte seg som nummer 48. Dermed var han tre tideler foran Håvard Moseby fra Kjelsås. De to var to og et halvt minutt bak vinneren. Begge var imidlertid foran landslagsløper Emil Iversen som ble nummer 51.

Den opprinnelige kollingen Simen Myhre, som nå går for Heming, ble nummer 56. Lyns Johan Tjelle ble 58, Øyvind Moen Fjeld 59 og Edvard Sandvik 64. Begge de to sistnevnte representerer Kjelsås.

Haga langt bak

Landslagsløper Ragnhild Haga som bor på Kjelsås, ble nummer 17 blant damene. 29-åringen var nesten tre minutter bak suverene Therese Johaug som vant damenes ti-kilometer i klassisk stil.

Sigrid Leseth Føyen fra Kjelsås ble nummer 22. Videre fulgte Kjelsås-løperne Sofie Nordsveen Hustad som nummer 26, Guro Jordheim som 30, Nora Sanness 35 og Runa Nykkelmo Ulvang som 39, alle blant topp 40.

Sundby skuffet

De to siste årene hadde Didrik Tønseth vunnet åpningsrennet på distanse på Beitostølen. Lørdag ble trønderen nummer fem.

Martin Johnsrud Sundby kom til Beitostølen med et press på seg. Veteranen, som i vinter er vraket fra landslaget, må overbevise gjennom helgen om han skal bli en del av uttaket til verdenscupåpningen i finske Ruka neste helg. Lørdag ble han ikke engang blant de 40 beste.

Martin Johnsrud Sundby underveis i dagens konkurranse. Foto: Geir Olsen / NTB

Herreløperne skal gå nye 15 kilometer søndag, men da skjer det i fri stil.


(©NTB/Nordre Aker Budstikke)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...