Nordre Aker Budstikke

OverOslo 2019:

Hoppet i taxi for å rekke favorittartisten

Kristian Kristensen fikk åpne OverOslo på ny og større scene, og festivalsjefen lover flere busser fra torsdag etter busskøene onsdag ettermiddag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2019 kl 08:35

GREFSENKOLLEN: – Vi måtte rekke starten, så vi kastet oss i en taxi, sier venninnegjengen som har stilt seg helt framme ved scenen.

For det var Kristian Kristensen som var det aller største trekkplasteret, i alle fall for Andrea Mortensen.

– Det var så vidt vi rakk å betale i taxien, ler Hanne Løken.

Venninnegjengen kjøpte billetter allerede i oktober, og gleder seg også til Sondre Justad og No. 4.

– Vi er gamle studieveninner, og dette er en bra måte å samles på. Og line up-en er veldig bra i dag. Helt perfekt! sier Hanne Myklebust.

Busskrøll

Det ble en noe dramatisk start for den første OverOslo-dagen, da busskøen utenfor Thon Hotel på Storo vokste seg langt inn i Gunnar Schjerlderups vei i halv fem-tiden onsdag. Trafikkuhell pluss veiarbeidene i Storo-krysset skal ha skapt problemer for transporten opp til Grefsenkollen.

– Vi har rett og slett undervurdert konsekvensene av omleggingen i Storokrysset og vært rammet av Murphys Law i tillegg med tre motorbranner. Vi gjør alt i vår makt for å løse dette så fort som mulig. Igjen: Vi er fryktelig lei oss, skrev festival på Facebook mens folk sto i kø.

Til Nordre Aker Budstikke sier festivalsjef Thorkild Gundersen at de vil sette inn enda flere busser torsdag.

– Da skal det bli nok busser. I år kom mange veldig tidlig. Rushtrafikk og veiarbeider skapte utfordringer. Derfor kommer vi til å makse busskapasiteten fra i morgen.

Førstemann på ny scene

Festivalsjef Thorkild Gundersen og artist Kristian Kristensen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kristian Kristensen, som fikk åpne årets festival, på helt ny og større scene. På grunn av forsinkelsene i transporten kom han på scenen først 17.15, et kvarter senere enn oppsatt.

– Jeg hadde veldig mye nerver. Det prikket i hele kroppen og følte at jeg ble helt nummen i hendene, sier artisten backstage, etter endt opptreden.

Han gjestet OverOslo første gang i 2017, men fikk i dag flytte opp fra den mindre DNB-scenen til hovedscenen amfiet – i ny og større drakt – som den første artisten. Hvordan føltes det?


– Jeg føler meg litt som en superstjerne! Det er en ny epoke både i min karriere og for OverOslo, smiler Kristensen.

Interessert publikum

Han skryter av publikum, som han var litt engstelig for at ikke var helt i slaget allerede klokken 17.

– Men mange sang med, og det var ikke noe vanskelig å få oppmerksomhet. Publikum her er opptatt av musikken.

Kristian Kristensen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Og Kristensen fikk med seg venninnene som betalte taxi opp for å rekke ham.


– Det er helt… Ja, jeg klarer ikke helt å ta det til meg, smiler Kristensen.

Nå er han klar for resten av festivalen.

– Det er det som er bra med å spille så tidlig. Nå kan jeg drikke meg full og få med meg de andre artistene. Det er en sinnsykt bra line up.

Resten av onsdagen fylles med No. 4, Fieh, Thomas Dybdahl, Lewis Capladi, Laleh og Sondre Justad.

SE BILDEGALLERI MED THOMAS DYBDAHL OG LEWIS CAPALDI:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...