Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker med flest nye smittede:

Høyeste tall siden juni, men Raymond Johansen er ikke særlig bekymret

Det er registrert 140 nye koronatilfeller i Oslo, det høyeste døgntallet siden starten av juni. Foto: Javad Parsa/NTB

Det siste døgnet er det registrert 140 nye koronasmittede i Oslo, 39 over snittet de sju foregående dagene. Men byrådslederen er ikke spesielt bekymret.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO: Sist tallet var like høyt, var onsdag 2. juni. Da ble det også registrert 140 nye smittetilfeller i hovedstaden. De 140 registrerte tilfellene som nå er registrert, er 81 flere enn dagen før, samt 58 flere enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 83 smittede per dag.

Det siste døgnet er 41 av de smittede i alderen 10-19 år. 23 er i alderen 0-9 år og 29 er i aldersgruppen 20-29 år.

Nordre Aker på topp

Desidert flest smittede siste døgn er registrert i bydel Nordre Aker, med 17 nye smittetilfeller. 7 av disse er i alderen 10-19 år, mens 5 er i 20-årene.

Deretter følger bydel Alna med 14 smittede, og Grorud, Søndre Nordstrand og Stovner med 13 smittede hver.

Smittetrykket er høyest i bydel Stovner, med 327,2 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Etter det følger Søndre Nordstrand (301,5) og Alna (279,1). Bydel Nordstrand har for tiden de laveste smittetrykket, med 83,9 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Der ble det registrert tre nye smittede siste døgn. For Nordre Aker er smittetrykket nå 125,9 per 100.000 innbyggere de siste ukene.

Byrådslederen ubekymret

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier til NTB at de ventet en økning i smittetallene i Oslo i kjølvannet av fellesferien.

Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Hanna Johre / NTB

– Smitten har steget i tre uker, fra et svært lavt nivå i midten av juli. Forrige uke ble 701 registrerte smittede, det høyeste smittenivået siden begynnelsen av mai, sier Johansen.

Men tallene bekymrer ikke byrådslederen nevneverdig.

Tre personer på sykehus

– Selv med økende smitte er det i dag kun tre personer innlagt på sykehusene i Oslo og Ahus på grunn av covid-19. Til sammenligning var det rundt 50 i begynnelsen av mai, da vi hadde lignende nivå på smitten. Det viser tydelig at sykdomsbyrden blir mye lavere når så mange er vaksinert, og at det ikke har så mye for seg å sammenligne smittetallene nå med tidligere i pandemien, sier Johansen.

– Vaksineringen beskytter i stor grad mot alvorlig sykdom, og det gjør at vi kan leve med høyere smittetall nå enn vi kunne før.

Status for Nordre Aker per 13. august var at totalt 41.520 personer hadde fått minst én vaksinedose, hvorav 21.633 personer er fullvaksinert med to doser.

– Hold deg hjemme

Totalt er 39.603 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor. I Nordre Aker har 1730 personer blitt smittet siden pandemien startet.


Byrådslederen sier det er viktig at oslofolk fortsetter å følge de grunnleggende smittevernreglene, så vi holder smitten på et lavest mulig nivå til vi har fått fullvaksinert hele den voksne befolkningen, sier Johansen.

– Hold deg hjemme hvis du er syk, test deg hvis du har symptomer, bruk munnbind ved trengsel i kollektivtrafikken og hold avstand.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...