Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

«Høyres klimabløff»

Christine Evjen, leder Oslo Grønn Ungdom. Foto: OSLO GRØNN UNGDOM

KOMMENTAR: – Miljøpartiet Høyre? Spriket mellom partiets kommunikasjon og politikk kunne knapt vært større, skriver lederen i Oslo Grønn Ungdom.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2018 kl 13:18

«Miljøpartiet Høyre». Slik lyder retorikken som har kommet fra sentrale høyrepolitikere de siste ukene.

Spriket mellom partiets kommunikasjon og politikk kunne knapt vært større.

I disse dager skal Stortinget behandle regjeringens «Klimastrategi for 2030». Den kan trygt sies å være blant historiens tynneste stortingsmeldinger. Klimameldingen mangler både politiske tiltak og ambisjoner for Norges grønne omstilling. Oljeindustrien er knapt nevnt.

Det mest konkrete i meldingen er at vi skal kjøpe utslippskvoter fra andre land, heller enn å kutte utslipp selv. Satt på spissen betyr det at Norges grønne omstilling kan skje i land som Polen og Bulgaria, mens klimapolitikken står stille her hjemme.

Forestillingen om at Norge er fritatt fra klimadugnaden ser ut til å være fundamentet i Høyres politikk. Regjeringen har levert en nasjonal transport- og motorveiplan i strid med klimamålene, og utlyst rekordmange nye oljefelt. Høyres landsmøte avviste nettopp forslag om å få fart på elbilsalget og fase ut fossilbiler.


Grønn Ungdom tror på at det finnes ekte klimaengasjement i Høyre. Men det virker som det sterkeste engasjementet dreier seg om å beskytte vår mest forurensende næring, og retten til å kjøre bil. Enn så lenge er Høyre blant landets mest klimafiendtlige partier.

Christine Evjen (17)
fra Tåsen, leder i Oslo Grønn Ungdom

DELTA I DEBATTEN? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

LES MER AV CHRISTINE EVJEN:

«Et griseliv». Vi er inne i ribbesesongen. Men grisens liv er ikke så lystig.


Gladere kyllinger

Vi er på vei mot en plastplanet

Retten til å dø! Bør vi få velge selv, når vi ønsker å avslutte livet?

At grov dyremishandling forblir ustraffet, er en skam!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...