Nordre Aker Budstikke

Den nye sjefsmorellen er klar til å overta

Morellbakken ungdomsskole, tidligere Grefsen gymnas. Foto: Arkiv Nordre Aker Budstikke/Karl Andreas Kjelstrup

Allerede mandag er hun klar til å sette seg i rektorstolen på Morellbakken skole på Grefsen, Synnøve Fidje.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.07.2020 kl 09:55

GREFSEN: Synnøve Fidje (49) har flyttet sørover, fra nordvestlandet og Kristiansund. Mandag starter hun i ny jobb, som rektor ved Morellbakken ungdomsskole, etter at Siv Lande gikk av med pensjon i sommer.

– Hvem er Synnøve Fidje?

– Hun er i hvert fall et skikkelig skolemenneske! humrer den nye rektoren ved Morellbakken ungdomsskole.


Synnøve Fidje er ny rektor ved Morellbakken ungdomsskole på Grefsen. Foto: PRIVAT

Fidje kommer rett fra rektorjobben ved Atlanten ungdomsskole i Kristiansund, syv års rektorerfaring har hun med i kofferten sørover. I tillegg til lærer, inspektør og avdelingsledererfaring. Før Fidje tok lærerutdannelsen, var hun innom jussen, og tok et par avdelinger der også, før hun fant ut at det var skole som var hennes "kall".

Fremoverlent

– Jeg har tre barn, og familien bestemte seg for å flytte sørover, den yngste er 16 år. Det var litt tilfeldig at jeg kom over den ledige rektorstillingen ved Morellbakken, en skole som virker veldig interessant, fremoverlent og ikke minst "veldig på". Med engasjerte elever, foresatte og ansatte. Selv om en skole fungerer bra, så kan man ikke sette seg bakpå og stoppe utviklingen.

– Så fikk jeg jo jobben, og jeg er veldig takknemlig for å få bli med å lede denne skolen fremover. Jeg gleder meg veldig til å sette i gang!
– Jeg tenker ikke at det skal skje revolusjonerende endringer, når jeg tiltrer som rektor på Morellbakken. Heller det at jeg skal videreføre det gode arbeidet som er lagt ned der. Skolen jeg kommer fra var også en særdeles fremoroverlent skole, det er viktig for meg å jobbe på en skole som er nettopp fremoverlent og utvikler seg i takt med samfunnet ellers, understreker hun.

For skolene er ikke like, hver skole har sitt eget lille skolesamfunn:


– Men det som må gjelde for alle skoler er å gi elevene det aller beste, og at elevene opplever en god og trygg skolehverdag. Vi jobber med fremtidens ledere, og vi skal gjøre de best mulig rusta for voksenlivet og slik at de kan tre inn i utdanningsrekka som kommer senere. Rett og slett forberede ungdommene på å bli voksne.

Mandag

Mandag er første jobbdag, men da er fortsatt de fleste ansatte på ferie.

– Det blir spennende å hilse på alle ansatte når ferien er over. Dyktige ansatte er man avhengig av, det er jo ikke én som driver en skole, det gjør vi sammen - elever, foresatte og ansatte.


Hva gjør hun ellers, når det ikke er rektorjobb og skole som gjelder?

– Tja, kanskje ikke så annerledes enn hva andre driver med? Jeg er sosial, jeg liker å bruke naturen og å reise. Men så er jeg også opptatt av fotball. Blant annet spiller min yngste datter på Stabæk, så nå får jeg heie på Stabæk i stedet for Kristiansund - KBK.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...