Nordre Aker Budstikke

Hun er «ultralokal» og har fått jobben som rektor ved to skoler

Henriette Randsborg, ny rektor ved både Kjelsås og Maridalen skole.

Det ble fristende å søke jobben som rektor - i nabolaget.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2020 kl 13:15

NORDRE AKER: Fredag 12. juni sendte rektor Mette Rasmussen ved Kjelsås og Maridalen skoler ut mail til foresatte om ny rektor som skal overta etter henne:

«Vi ønsker Henriette Randsborg velkommen som rektor for Kjelsås og Maridalen skole! Med kort tid igjen til ferien kan jeg nå informere om at Henriette Randsborg blir ny rektor på Kjelsås og Maridalen skole. Vi setter pris på at hun er på plass allerede fra 1. august.

Henriette (48) kommer fra stillingen som rektor på Trosterud skole. Der har hun vært siden 2012. Før det var hun assisterende rektor på Manglerud skole.

Henriette er utdannet allmennlærer fra HiO (1999) og har en master i utdanningsledelse fra UiO (2006).

Hun er født og oppvokst på Disen, og bor i barndomshjemmet sitt. Henriette har en datter på 6 år som skal begynne på Disen skole».


Mette Rasmussen går selv av med pensjon.

Henriette Randsborg, den nye sjefen ved både Kjelsås og Maridalen skole.

Tiden var kommet

Vi ringte Henriette Randsborg fredag ettermiddag. Hun forteller at hun absolutt ikke søker seg vekk fra Trosterud.

– Men jeg er nå i mitt niende år på Trosterud skole, så tiden var kommet for å flytte på seg. Da jeg så utlysningen av rektor ved Kjelsås og Maridalen skole, så fikk jeg veldig lyst til å søke. Det er også ganske praktisk å bo så nærme der man jobber, sier hun til avisa.

Hun kjenner flere av skolene i bydelen godt. Ikke minst var hennes far, Gunnar Randsborg, rektor på Korsvoll, og hun var selv elev ved både Grefsen skole og også senere ved daværende Grefsen videregående skole. Hun har selv gått i Tåsen skole barnehage, og vært assistent ved Korsvoll skole. Til høsten begynner som nevnt hennes egen datter ved Disen skole.


Etter lærerutdanningen ble hun leder for Norsk Lærerstudentlag, hun har også jobbet med lærerutdanningen ved det som nå heter OsloMet, tidligere Høyskolen i Oslo.

Et lite samfunn

Trosterud skole har 430 elever, Kjelsås har nesten dobbelt så mange.

– Det blir nok litt annerledes, men jeg gleder meg veldig til å bli kjent med ansatte, elever og foreldre ved begge skolene. Alle skoler har sin egen skolekultur, det er nesten som et eget lite samfunn. Jeg går til dette med ydmykhet og åpenhet, jeg har lært mye i de tidligere lederjobbene mine, og de erfaringene tar jeg med meg. Jeg kommer rett inn i oppstarten av fagfornyelsen, så det blir nok det viktigste fagfokuset fra høsten, men det gjelder alle skolene. Ellers har jeg troa på å jobbe for å gjøre barna så gode utgaver av seg selv som de har potensiale til å bli, og at de får strekke seg så langt de kan, både faglig og sosialt.

Glad i el-sykkelen

Hva gjør hun ellers, når hun ikke er på jobb eller med familien?

– Jeg har el-sykkel, den bruker jeg mye. Også til og fra jobb, eller hvis jeg skal noe i byen eller andre steder. Ellers er jeg veldig glad i både å stå på ski og gå på ski. Som mange andre i bydelen!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...