Nordre Aker Budstikke

Hun liker sterke klare farger, med inspirasjon fra Afrika

Randi Eilertsen - hun har også laget juleplakaten til kunstnersenteret ved Akerselva. Foto: FRYSJA KUNSTNERSENTER

– For en som liker sterke farger kan det være mye å hente i mer eksotiske strøk, forteller grafikkunstner ved Akerselva, Randi Eilertsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2017 kl 08:59

KJELSÅS: Fremover mot jul presenterer flere av Frysja-kunstnerne seg i Nordre Aker Budstikke, som de også gjorde i lokalavisa før jul i fjor.

Frysjakunstner Randi Eilertsen har grafikkverksted ved Frysja kunstnersenter og Akerselva.

– Randi Eilertsen er opprinnelig fra Haugesund, og har vært tilknyttet Frysja kunstnersenter fra 1972. Hun er utdannet grafiker ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole under Chrix Dahl. Eilertsen debuterte på Vestlandsutstillingen i 1977 og har siden hatt en betydelig utstillingsvirksomhet. Hun har en rekke stipend og innkjøp å vise til. I år er hun blant annet aktuell med grafikkutstilling på Helleviktangen, fra pressemeldinger fra kunstnersenteret.

Foto: RANDI EILERTSEN

Videre at hun gjennom hele kunstnerskapet har hun arbeidet med grafikk, først og fremst
fargeraderinger og kobbertrykk, i tillegg til tegning. Både med figurative og abstrakte elementer, og bildene er ofte utført i sterke, klare farger. 


Inspirasjon henter hun gjerne fra sine mange reiser til Afrika.

– For en som liker sterke farger kan det være mye å hente i mer eksotiske strøk, som på det afrikanske kontinentet, forteller hun. 

Lavskrike. Foto: RANDI EILERTSEN

Julemarked

Til helgen er det tradisjonelle julemarkedet til kunstnerne ved Frysja kunstnersenter, og da åpnes dørene. Det blir mulig å få både besøke Randi og de andre kunstnerne, og få et innblikk i arbeidene deres.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...