Nordre Aker Budstikke

Husker du historien om ridetomta?

Den tidligere mye omtalte ridetomta øverst i Østreheimsveien på Årvoll.

Nå har lokalpolitikerne sagt klart fra at de ikke ønsker boliger på tomta.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2020 kl 21:34

ÅRVOLL: Den store tomta øverst i Østreheimsveien på Årvoll har en lang historie. I 2004 fikk Årvoll Eiendom AS kjøpt den 26 mål store tomta, fra Oslo Østre Skytterlag, for syv millioner kroner.

Noe senere fremmet Årvoll Eiendom AS, hvor Vanessa Quintavalle og Albert Chr. Hæhre var eiere, planene om å bygge et ridesenter for Groruddalens barn og ungdom, på tomta i bånn ved Grefsenkollen skisenter.

Planene ble møtt med motstand, men også med jubel fra noen.

Stein, mye stein

Etter hvert som planene hadde tatt form, havnet de naturlig nok som en reguleringssak på Rådhuset. Politikerne var også uenige om det var på tide med et ridesenter til i Groruddalen, med adresse på Årvoll. Det lå også i planene å sprenge ut rundt 90.000 kubikk med stein.

Blant annet uttalte Erling Folkvord (R), som var sterkt i mot planene, under bystyredebatten:


«Dette er ikke historien om om et ridesenter som leter etter en tomt. Dette er historien om en entreprenør og pukkverkeier (Albert Hæhre, journ. anm.) som leter etter et formål som kan rettferdiggjøre et nytt steinbrudd og pukkverk (…) Store deler av de 90.000 tonn som skal fjernes, er granittvariant av høy kvalitet. Et nokså lavt anslag vil si at steinen er verdt 20 millioner kroner, men kan komme til å ha en vesentlig høyere markedsverdi.»

Men til slutt stemte Arbeiderpartiet, Høyre og Frp sammen, og det ble flertall i bystyret for ridesenterplanene til Hæhre og Quintavalle, sommeren 2007.

Det ble imidlertid ikke noe ridesenter, men det ble pukket mye stein. En periode åpnet også eierne for å etablere en romleir på tomta.

Vil bygge boliger

I 2012 kjøpte Vedal Utvikling AS tomta og Årvoll Eiendom AS.

Årvoll Eiendom AS ønsker nå å få omregulert tomta til boligformål. Men torsdag kveld sa Bjerke bydelsutvalg nei til dette. Arbeiderpartiet, SV, MDG og Rødt sto bak følgende forslag:


«Området er regulert til allmennyttige formål, og Bydel Bjerke ønsker å opprettholde denne reguleringen. Bydelen ønsker ikke at det tillates å bygge boliger på tomta, som ligger helt inntil markagrensa. Det forslåtte prosjektet vil generere økt trafikk på veier som allerede er overbelastet. Årvoll og Tonsenhagen er områder med stor befolkningsvekst, med mange barnefamilier. Bjerke Bydel mener at tomten må brukes til allmennyttige formål som f.eks. skole, barnehage, eller friområde.»

– Dette er i tråd med samarbeidsavtalen vi har lokalt, sier Espen Forsberg Holmstrøm (Ap) fra Bjerke bydelsutvalg til Nordre Aker Budstikke.

– Årvoll Arbeiderpartilag vedtok det samme på sitt årsmøte i mars, og det samme gjorde Bjerke Arbeiderparti. Etter alt som har skjedd på denne tomten, så fortjener lokalbefolkningen at tomten kommer fellesskapet til gode, sier Forsberg Holmstrøm.

Han forteller videre at også Frp og Venstre sa nei til omregulering til boliger på eiendommen, kun Høyre var for dette.

Høy risiko for å ikke gå gjennom

Byrådssekretær i byrådsavdelingen for kultur, idrett og frivillighet, Abdullah Alsabeehg (Ap), sier at saken ennå ikke har kommet til politisk behandling på rådhuset.


– Med tanke på det historiske bakteppet, nåværende regulering, nærhet til marka og et sterkt signal fra folk lokalt, vil en plan om å bygge boliger ha høy risiko for å ikke gå gjennom. Arbeiderpartiet vil bygge flere boliger i Oslo, men ikke til en hver pris. Alle byggeprosjekter må vurderes individuelt. Vi er opptatt av god medvirkning, sier Alsabeehg til Nordre Aker Budstikke.

Årvoll Eiendom AS satser nok på å få omregulert tomta og har allerede startet opp planene. Du kan se flere detaljer i saksinnsyn hos Plan- og bygningsetaten.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...