Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Kommentar:

«Hva bestemmer gyldigheten av et vedtak? Teksten eller kreative skisser?»

– Politikere som har hatt interesse av å følge med, vil se at fortettingen med høye hus på Storo og i nabolaget Sinsen, Stasjonsbyen, Nydalen, Lillo Gård, Heilo, Lillo Terrasse i tillegg til fortetting av så og si alle større eiendommer på Grefsen og Kjelsås, har vært ganske voldsom de siste årene, skriver Ragnar Sjærstad. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Når «Grefsen» ikke var nevnt i teksten til ny kommuneplan som åpnet for høyhusbebyggelse, men kun «Storo», virket nok planforslaget uproblematisk for de fleste politikere (på Storo har det vært blokker og høyhusbygging siden slutten av 40-tallet).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

«Storo» derimot, strekker seg fra Ring 3 og sydover mot Sandaker, og ligger i en annen bydel.

Her stemmer altså ikke skisse og terreng.

Man må studere skissen for å se at det hovedsakelig ikke dreier seg om Storo, men et helt annet område, nemlig store deler av Grefsen, nesten opp til Disen. I en annen bydel!

Men dette står ikke i planteksten! Så det betviles at dette vedtaket kan gjelde Grefsen.

Var alle besluttende politikere tilstrekkelig klar over hva de besluttet?

Fortettingen er nesten fullført

Politikere som har hatt interesse av å følge med, vil se at fortettingen med høye hus på Storo og i nabolaget Sinsen, Stasjonsbyen, Nydalen, Lillo Gård, Heilo, Lillo Terrasse i tillegg til fortetting av så og si alle større eiendommer på Grefsen og Kjelsås, har vært ganske voldsom de siste årene. Og den fortsetter, spesielt i Nydalen og i Stasjonsbyen mot Sinsen.

Så hvor tett, høyt og belastende skal det bli? Må man virkelig i tillegg ødelegge etablerte unike bomiljøer? Har utenbysfolk og utlendinger som vil til Oslo større rett til å bo på Grefsen enn vi som bor der, fordi de er mange?

Det aller meste av denne utbyggingen rundt T-bane, trikk og buss i Storo-området vil snart sprenge kapasiteten i rushtiden. På Storo kan det nok være plass til flere passasjerer, men det er vel ikke særlig hensiktsmessig å fylle opp all kapasitet på «første» holdeplass? Det bor folk lenger ned også.

Blir det for trangt og for mye kø på offentlig transport, går folk tilbake til egen bil!

Dessuten, nok engang, det blir ikke mindre biltrafikk av 10 ganger så mange mennesker på oversiden av Ring 3. Det blir mer, og lengre køer!

Storokrysset er allerede et kaoskryss i rushtidene!

Grefsenbeboere, et folk drevet på flukt?

Har «knutepunktsfortetting» blitt et så religiøst ord for overivrige politikere og utbyggere at målet tillater terrorisering av medmennesker for å frigjøre plass?

Det er lett å forstå at mange vil bo på et så flott sted som Grefsen, der vi bor, men det er da ikke vanlig folkeskikk i et demokratisk Norge at man presser folk til å flytte fra hjemmene sine, for at man selv (partiet og assosierte utbyggere) skal få disponere eiendommene?

Ragnar Skjærstad
Nedre Grefsen

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...