Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Hva en selfie er? Vi er på internett alle sammen. Tror du vi er helt dumme i hodet, eller?

Selfie? Så klart - her rektor Are Enger foran jubilantene. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Denne gjengen møttes igjen på Grefsen barneskole etter 65 år. Og de lo godt da dagens rektor ville ta en «selfie».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.05.2016 kl 12:01

GREFSEN: En sprek eldre gjeng samlet seg tirsdag på Grefsen skole. De samlet seg om det at det er hele 65 år siden de gikk ut av Grefsen skole, sammen. Nå nærmer de seg 80.

Første og halve andreklasse gikk de på Kjelsås, fra 1944, for da ble Grefsen skole brukt av tyskerne som forlegning under 2. Verdenskrig. De kom tilbake til Grefsen skole etter krigen og gikk der de resterende årene, fram til 1951.

LES OGSÅ: Første parti på Rådhuset som vil ha nedre Grefsen ut av kommuneplanen

65-års skolejubilantene. Rad 1 - foran fra venstre: Knut Elgsaas, Marit (Austad) Sørlie, Anne Katrine (Tennfjord) Jensen, Inger Thaugland, Marit (Haarvig) Berg-Knudsen, Øivor Johansen, Margaret Kolflaath, Solveig (Andresen) Nøstvik, Inger (Østraa) Thürmer, og rektor Are Enger. Rad 2 fra venstre: Berit Solvang, Ingrid (Nordby) Myrhol, Bjørg Kirkebø, Gunnar Johansson, Grete (Bjerke Nilsen) Tallberg, Oskar Jahnsen, og Tor Langset. Rad 3 fra venstre: Svein Eriksen, Gerhard Amundsen, Borgar Jølstad, Nina Gornitzka, Gunnar Svensen, Widar Wilhelmsen, Bjørn Pedersen, Jan Flyen, Rad 4 fra venstre: Gunnar Ramsøe, Bjørn Jørve Erik Baltzersen, Knut Bae. Ikke til stede på skolen: Jorunn Rødland Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Omvisning

Rektor Are Enger ville vise gjengen rundt omkring i den nylige rehabiliterte om utbygde skolen. En utbygging og oppussing som har tatt vare på de opprinnelige bygningene, der også jubilantene har vært elever.

Det er ikke lett for rektoren å få samlet denne gjengen til «photo shoot» i skoletrappa. For så klart har de mye å prate om, når de nå først møtes igjen på den nygamle skolen i Kapellveien. Det er mye latter og veldig hyggelig.

Men det er et program for ettermiddagen, og etter hvert klarer rektoren å samle gjengen i skoletrappa.

Han ønsket velkommen, fortalte litt om hva den neste timen skulle inneholde. Og litt til.

LES OGSÅ: Grønn lunge i Storokrysset falt ikke i god jord

Selfie

– Men nå skal jeg ta noe som heter selfie. Med meg og dere. Vet dere hva en selfie er?

Det blir litt latter. Så tar damene i første rekke tak i saken.

– Du, vi er på internett alle sammen. På Facebook også. Haha, tror du vi er helt dumme i hodet, eller?

Så bar det avgårde på omvisning. En av deltagerene, Knut Elgsaas, oppsummerer til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Brekkedammen tappes ned - ingen bading før langt uti juli

Vidar Wilhelmsen helt til venstre møtte også opp tirsdag ved Grefsen Skole, han var Norges håp i Cortina OL 1956 - kom ut for en ulykke i Skuibakken i Bærum og ble forhindret fra å delta. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– En veldig flott dag

– Det var en veldig entusiastisk og hyggelig rektor som tok i mot oss, og viste oss rundt, på aller beste måte. En helt forskjellig overlærer, enn den vi hadde dengangen, ler Elgsaas.

Og legger til:

– Men det var faktisk vaktmesteren som var mest autoritær på skolen da vi gikk her. Og kona til overlæreren da, hun hadde vi i skolekjøkken, og hun var streng!

På lærerrommet. Foto: PRIVAT

Elgsaas fortsetter.

– Vi fikk også møte personalet, og snakket litt om før og nå Skolen har virkelig blitt fin etter oppussingen. Nå håper vi på at kommunen vedlikeholder godt, så den ikke forfaller igjen.

Han forteller videre at det tirsdagen var 29 som møtte opp på Grefsen, halvparten av kullet.

– Noen har faktisk ikke sett hverandre siden vi gikk ut av skolen i 1951. De kom fra overalt - blant annet Stavanger og Harstad. Etter skolebesøket hadde vi et veldig hyggelig etterpålag på Trollvannstua, med sang, historier og mimring. Med det flotte været som ramme, så ble dette en kjempeflott dag!

Klare igjen

Nå gleder de seg til 70-årsjubileumet.

– Ja, om fem år er vi selvsagt klare igjen, litt eldre men spreke. Du vet ting er endret, dagens 80-åringer er som 70-åringer og så videre!

Etterpålaget var på Trollvann. Foto: PRIVAT

Her er gjengen som møtte på klassetreff,7A, 7B, og 7C, Grefsen skole tirsdag ettermiddag.

Ingrid Nordby Myrhol, Knut Bae, Gerhard Amundsen, Marit Hårvig Berg-Knudsen, Erik Baltzersen, Knut Elgsaas, Nina Gornitzka, Svein Eriksen, Anne Katrine Tennfjord Jensen, Bjørg Kirkebøe Monsen, Jan Flyen, Gunnar Johansson, Jorunn Rødland Grøndalen, Oscar Jahnsen, Bjørn Jørve, Berit Solvang, Borgar Jølstad, Solveig Andresen Nøstvik, Margaret Kolflaath, Tor Langset, Marit Austad Sørlie, Øyvor Johansen, Bjørn Pedersen, Gunnar Ramsøe, Inger Thaugland, Grete Bjerke Nielsen Tallberg, Gunnar Svensen, Inger Østeraa Thürmer, og Widar Wilhelmsen.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...