Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hva er det denne NRK-journalisten har i hagen på Tåsen?

Rita Morvik har en flott sebra-ku i hagen på Tåsen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/PRIVAT

Midt i Ugleveien står det en ku. Og det er ikke en hvilken som helst ku.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.12.2015 kl 09:52

TÅSEN: NRK-journalist Rita Morvik brukte rundt ett år på å overtale eieren av hagesenteret til å selge henne sebra-kua, som nå står i hagen til Rita. Altså sebra-kua i Ugleveien på Tåsen.

– Den kommer vel opprinnelig fra en cow-parade i Berlin, tror Rita, som ikke vil kommentere akkurat hvor mye hun måtte gi for å få kloa i kua.

Men «den kostet litt».

Forelska i kua

– Kua sto jo der i blomsterengen på hagesenteret, og det vær kjærlighet ved første blikk. Jeg blir glad av å se kua i hagen. Den måtte jeg bare ha!

Rita har hatt kua i tre somre nå. Hun forteller videre.

– Det er en skikkelig lokalkjendis i nærområdet, og det er veldig mange som har tatt bilder av kua. Selv om det er første gang den får publisitet på denne måten, ler Rita.

LES OGSÅ: Slitebakken Grefsenkollen opp har blitt et kapittel for seg

Jeg blir glad av å se kua i hagen. Den måtte jeg bare ha!

Boltet fast

Bortsett fra en nyttårsspøk, da noen av naboene kidnappet sebra-kua på Tåsen for en kort stund, så har sebra-kua fått stå i fred i hagen til Rita. Men den er nå boltet fast, og løsnes kun når det blir for vinteraktig selv for kuer laget av glassfiber. Da flyttes nemlig sebra-kua fra Tåsen inn på verandaen til Rita.

LES OGSÅ: Slik lurer 13-åringer foreldrene, og drikker seg «dritings»

Cow-Parade

Den første Cow-Parade var arrangert i Zurich in 1998, med formål om å vise frem lokale kustnertalenter. Samt å lage liv i gatene.

I dag er det Cow-Parades over store deler av verden - les mer her.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...