ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Hva er vurderingen bak dette?

Bymiljøetaten sier nå at de vil vurdere på nytt, treet som henger over turveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2020 kl 08:24

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NYDALEN: I forrige måned opplyste Bymiljøetaten i pressemelding av den startet opprydding og fjerning av døde trær - også langs Akerselva - les hele saken her.

Denne uka sender leser bilder av to forskjellige trær, rett nedenfor Fernanda Nissens gate, til lokalavisa:

– Her setter Bymiljøetaten opp støtte på ett tre som delvis hang utover elva, og som etaten har fjernet alle grenene på. Noen meter lenger opp langs turveien er det et stort og tungt tre som henger over veien. Her går det mange barn daglig også. Det er vel dette treet det eventuelt burde bli satt støtte på?, spør leseren som omtrent daglig går på tur i området.

Bymiljøetaten

Senior kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, Guro Tangen, svarer i saken:

– Vi gjør vanligvis en vurdering av trær som kanskje kan utgjøre en risiko, og som står på et område Bymiljøetaten forvalter. Det ene treet ble vurdert som uforsvarlig, ble det støttet opp og blitt kraftig beskjært. Et alternativ kunne vært å felle treet, men med tanke på at det har veltet mange større trær ut i elven i år, tenkte vi i samråd med arborist at vi kunne beskjære og støtte opp treet slik at det er tryggere for passerende i området, forklarer Birkeland.

ANNONSE

Hun fortsetter:

– Vi håper at det med nye skudd kan fortsette å gi god grønn verdi til området i mange år fremover. Det andre treet har vi ikke vurdert på samme måte ennå, men vi hadde beskjæring av det i våres. Også dette treet vil bli vurdert på nytt av en av våre kyndige arborister. Vil understreke at det tross alt finnes mange skeive trær som står helt fint på egenhånd. Dersom en rapport fra arborist sier at treetstilstand er farlig uten tiltak, så gjør vi noe med det.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE