Nordre Aker Budstikke

Hva foregår egentlig i kjelleren under Starbucks?

StartUp kick off ved BI. Foto: BI

– Stedet for studenter som ønsker å få en fot innenfor entreprenørskap- og gründermiljøet i Oslo, inviterer Handelshøyskolen BI.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2017 kl 08:02

NYDALEN: Prosjektleder i BI StartUp, Vibeke Dahle-Hansen, og faglig leder Tor Haugnes forteller om hva som skal skje i kjelleren under Starbucks på BI – campus Oslo.

– Kjelleren vil fra nå av (journ. anm. mandag) være dedikert til BI StartUp, ned trappen ned ved Starbucks. BI StartUp er et samarbeidsprosjekt som eies av Bachelor, men som har medlemmer fra studentorganisasjonene, Ungt entreprenørskap, UiO samt faglig og administrative ansatte, ifølge Dahle-Hansen og Haugnes i pressemelding fra handelshøyskolen.

Tor Haugnes er faglig leder og primus motor. Haugnes har jobbet med entreprenørskap og Startups på BI i mange år. Fra administrativ side er Vibeke Dahle-Hansen som jobber som koordinator på Bachelor, prosjektleder, forteller skolen og pressemeldingen videre.

LES OGSÅ: Studiebarometeret - NOKUT - måler hva elevene synes om utdanningsløpet.

Rektor Inge Jan Henjesand med BI-elever. Foto: BI

Fot innenfor StartUp-miljøet

– BI StartUp er et nytt initiativ og prosjekt på Handelshøyskolen BI Som skal være stedet for studenter som ønsker å få en fot innenfor Startup-miljøet i Oslo.

Et samarbeid på tvers av studielinjer, skoler - også Universitetet i Oslo, "hubber" og Ungt Entreprenørskap.

– Kjelleren under Starbucks i B-blokka er utpekt til det nye lokalet for BI StartUp. Her skal det bli et Co-Working Space, kontorer til oppstartbedrifter av BI-studenter, plasser til å kunne jobbe med en Startup, samt plass til arrangementer for innovasjon og entreprenørskap, videre ifølge skolen.

Møteplass og øvingsarena

En møteplass og en øvingsarena for business-studenter, som på tvers av linjer og skoler kan sette opp tverrfaglige team.


Og et tilbud alle studenter på BI kan benytte seg av. BI åpner også opp for andre studenter på andre skoler, for eksempel de som studerer programmering, produktutvikling, helsefag med mer.

Lokalene og aktivitetene skal etter planen stå klare i løpet av høsten 2017.

StartUp-labbet skal ha lokalene helt på plass i løpet av høsten - her fra kick of mandag. Foto: BI

– Innovasjon skjer sjeldent internt.

– Innovasjon skjer sjeldent internt i et fagmiljø, det skjer i møtepunktet mellom ulike disipliner og bransjer. Jeg håper StartUp kan bidra til at flere ser nytten i å møtes på tvers, sa rektor Inge Jan Henjesand.
 
Videre.

– Vi er veldig glad for å ha fått med oss gode partnere som ønsker det samme som vi gjør. Nevne Ungt Entrepenørskap, studentene og studentorganisasjonene, HiOA, UiO i tillegg til våre egne ansatte. Det er viktig å ha et miljø her hos oss, et community. Så vi kan samarbeide med andre innovasjons- og grûnder-hub'er.
 

Viktig med StartUp-lab


Rektor fortsatte.

– Alle handelshøyskoler med respekt for seg selv har en StartUp-lab. Tidligere i dag (journ. anm. mandag) var vi vertskap for studiebarometeret der man måler alt mulig rart. Evne til innovasjon og om studentene starter opp noe for seg selv er noe vi vil bli målt på i fremtiden. Å kunne utvikle sine ferdigheter gjennom trening i StartUp-miljøet er veldig verdifullt, sa Henjesand.

LES OGSÅ: Vil bygge 1100 nye boliger i Nydalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...