Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hva gjør den store mannen i den lille bilen?

ELBIL: Asfaltbilen buddy med kjelsåsforfatter Yngve Kveine. Foto: PRIVAT

Kjelsåsforfatteren med egen bokbil. - Kveine har en profil som vi vil assosieres med, ifølge buddygrunder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2015 kl 09:00

KJELSÅS: Da gründeren for El-bilbedriften Buddy-Electric leste ”Lyden av asfalt” kontaktet han kjelsåsforfatter Yngve Kveine.

Ikke gå glipp av noe! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook og få siste nytt rett i nyhetsfeeden din!

Profil

- Lyden av asfalt gjorde noe med meg. Historien er drivende god, samtidig som den er lokalt forankret i området vi har fabrikken vår. Jeg sjekket litt ut, og fant ut at Kveine har en profil som vi gjerne kunne tenke oss å assosieres med, sier Gründer og daglig leder i Buddy-Electric i Groruddalen, Petter Skram.

Asfalt

Kveines debutbok kom ut høsten 2014.

- Helt siden boka kom ut har jeg opplevd mer enn jeg noen gang skulle tro var mulig på den litterære arena. At jeg nå får muligheten til å være Buddy-ambassadør, er kjempegøy. Jeg synes den lille røde bilen kler boka, og kommer til å bli en stolt ambassadør. Bilen skal selvsagt hete ”Asfalt”, smiler Kveine.

Les også: Forelska i Kjelsås

Første gang

Petter Skram forteller at de aldri før har bedt en bokdebutant å være buddy-ambassadør, men at de i dette tilfellet syntes det var på sin plass.

- Lyden av asfalt er et velklingende navn som vil gjøre seg godt i bybildet!

Tiger Garte, forlagssjef og redaktør i Tigerforlaget, Aschehoug, peker på dette samarbeidet som svært så uvanlig.

- Jeg kan ikke huske å ha hørt om et lignende samarbeid i bokbransjen, men så er heller ikke Yngve Kveine som andre forfattere. I tillegg til å ha skrevet en sabla bra bok, er en han en uredd mann som vi elsker å ha med på laget, sier Tiger Garte.

- Tigerforlaget tenker miljø fra A til Å og har bestrebet seg på å være et av de mest miljøvennlige forlagene i bransjen. Dette passer oss som hånd i hanske, fortsetter Garte.

- Den store mannen i den lille bilen

- Folk smiler og vinker når jeg kommer kjørende. En svær mann i en liten bil ser nok litt festlig ut. Men det er slik det bør være. Buddyen går så det griner, legger Kveine til.

Lyden av asfalt

Lyden av asfalt er en generasjonsroman fra Oslo øst, som beskriver det glade 80- og 90-tallet. Midt i Groruddalen møter vi en utforskende guttegjeng med store forhåpninger for framtida. Med Jokke & Valentinerne som musikalsk bakteppe, dras vi inn i et litterært landskap fylt med samtidsreferanser og skildringer av et miljø og en hel generasjons idealer. Hva skjer med oss i brytningstida til å bli voksne, når de drømmene vi har viser seg å være uoppnåelige?

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...