Nordre Aker Budstikke

Hva skal skolen hete?

Skisse av det nye skolebygget, slik det ble presentert i 2018. (Illustrasjon: Undervisningsbygg Oslo KF / Asplan Viak)

Om fire år skal elever fra Berg og Tåsen til en ny ungdomsskole ved Voldsløkka. Nå skal skolen snart navnsettes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2020 kl 14:50

VOLDSLØKKA: Høsten 2023 åpner den nye ungdomsskolene i Uelands gate 85 ved Voldsløkka. Behovet ble innarbeidet i Skolenehovsplanen i 2016, for så å bli stadfestet året etter. I 2018 vedtok bytyret å omregulere tomta til skoleformål.

En ungdomsskole i forbindelse med det gamle Heidenreich-bygget ble nevnt i Skolebehovsplanen allerede i 2007, og har vært en lokalpolitisk kampsak i Nordre Aker like lenge.

Bjølsen, Berg og Tåsen

Nå er arbeidet med skolen på Voldsløkka i gang. Det skal bygges et nytt skolebygg ut mot Ueland gate, mens det gule Heidenreich-bygget skal gjenbrukes. Det skal også bygges en kultursal og flerbrukshaller i tilknytning til skolen.

Skolen skal ha plass til åtte paralleller per årstrinn, og totalt 600 elever. Det er foreløpig planlagt at elevene fra Bjølsen skole, som skal omstruktureres til en 1-7-skole, og Tåsen og Berg skoler, skal gå på denne ungdomsskolen. Dette skal endelig besluttes i en lokal høring senest ett år før oppstart.

Geografisk ligger skolen i Bydel Sagene, og det er derfor Sagene bydelsutvalg som har myndighet til å bestemme de nye skolenes navn. Utdanningsetaten har bedt om at dette snarlig vedtas – samtidig kommer de med et eget forslag.


NB! I en tidligere versjon av saken sto det at ferdigstillelsen av skolen var utsatt til 2024. Dette var informasjon fra sakspapirene i Bydel Sagene, men UDE bekrefter at det var en skrivefeil i dokumentene, og at det fortsatt planelegges at skolen skal åpne i 2023.

Voldsløkka skole

Ifølge Utdanningsetaten navnsettes normalt grunnskoler i Oslo etter geografisk beliggenhet. Videre er man opptatt av at skolen skal få sin egen identitet, og at skolen skal være en sosial møteplass for nærmiljøet både i og etter skoletid. Siden denne skolen har en geografisk beliggenhet ved Voldsløkka, mener Utdanningsetaten det er naturlig at skolen får navnet Voldsløkka skole.

Miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen i Bydel Sagene var enig i dette, da de behandlet saken 10. juni.

Bydelsadministrasjonen i Bydel Sagene planlegger å gjennomføre en høringsrunde i løpet av høsten.

Du kan stemme på navnet, eller komme med egne forslag, i Sagene Avis' omtale av denne skolen, samt den nye ungdomsskolen som skal bygges ved Bentsebrua der tidligere Lilleborg Fabrikker ligger.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...