ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Hva skal skolen hete?

Skisse av det nye skolebygget, slik det ble presentert i 2018. (Illustrasjon: Undervisningsbygg Oslo KF / Asplan Viak)

Om fire år skal elever fra Berg og Tåsen til en ny ungdomsskole ved Voldsløkka. Nå skal skolen snart navnsettes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2020 kl 14:50

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VOLDSLØKKA: Høsten 2023 åpner den nye ungdomsskolene i Uelands gate 85 ved Voldsløkka. Behovet ble innarbeidet i Skolenehovsplanen i 2016, for så å bli stadfestet året etter. I 2018 vedtok bytyret å omregulere tomta til skoleformål.

En ungdomsskole i forbindelse med det gamle Heidenreich-bygget ble nevnt i Skolebehovsplanen allerede i 2007, og har vært en lokalpolitisk kampsak i Nordre Aker like lenge.

Bjølsen, Berg og Tåsen

Nå er arbeidet med skolen på Voldsløkka i gang. Det skal bygges et nytt skolebygg ut mot Ueland gate, mens det gule Heidenreich-bygget skal gjenbrukes. Det skal også bygges en kultursal og flerbrukshaller i tilknytning til skolen.

Skolen skal ha plass til åtte paralleller per årstrinn, og totalt 600 elever. Det er foreløpig planlagt at elevene fra Bjølsen skole, som skal omstruktureres til en 1-7-skole, og Tåsen og Berg skoler, skal gå på denne ungdomsskolen. Dette skal endelig besluttes i en lokal høring senest ett år før oppstart.

Geografisk ligger skolen i Bydel Sagene, og det er derfor Sagene bydelsutvalg som har myndighet til å bestemme de nye skolenes navn. Utdanningsetaten har bedt om at dette snarlig vedtas – samtidig kommer de med et eget forslag.

ANNONSE

NB! I en tidligere versjon av saken sto det at ferdigstillelsen av skolen var utsatt til 2024. Dette var informasjon fra sakspapirene i Bydel Sagene, men UDE bekrefter at det var en skrivefeil i dokumentene, og at det fortsatt planelegges at skolen skal åpne i 2023.

Voldsløkka skole

Ifølge Utdanningsetaten navnsettes normalt grunnskoler i Oslo etter geografisk beliggenhet. Videre er man opptatt av at skolen skal få sin egen identitet, og at skolen skal være en sosial møteplass for nærmiljøet både i og etter skoletid. Siden denne skolen har en geografisk beliggenhet ved Voldsløkka, mener Utdanningsetaten det er naturlig at skolen får navnet Voldsløkka skole.

Miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen i Bydel Sagene var enig i dette, da de behandlet saken 10. juni.

Bydelsadministrasjonen i Bydel Sagene planlegger å gjennomføre en høringsrunde i løpet av høsten.

Du kan stemme på navnet, eller komme med egne forslag, i Sagene Avis' omtale av denne skolen, samt den nye ungdomsskolen som skal bygges ved Bentsebrua der tidligere Lilleborg Fabrikker ligger.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE