Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hva skal til for å gjøre skolen bedre?

Skolen er viktig i mange år gjennom livet. Her fra skolestart på Kringsjå skole. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

SV inviterer til åpent møte om fremtidens skole, i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2017 kl 13:48

NYDALEN: Tirsdag 22. august inviterer SV i Nordre Aker til et møte om framtidsskolen. Innleder er Tarjei Helland, SV-medlem og Nordre Aker-beboer.

Deretter vil et panel med representanter fra Samarbeidsutvalget for skoleutvikling i Nordre Aker, Foreldreutvalget for grunnopplæringen, Utdanningsforbundet, Skolenes landsforbund og Fagforbundet slippe til. Det blir også åpnet for spørsmål og innspill fra salen.

Framtidsskolen

Helland står på 13. plass på Oslo SVs stortingsliste, og har skrevet pamfletten «Framtidsskolen» sammen med Audun Lysbakken.

Tarjei Helland er SV-medlem fra Nordre Aker, og innleder på skolemøtet. Foto: PRIVAT

– Jeg jobber som skoleforsker på HiOA og har bakgrunn fra grunnskolen. I arbeidet med «Framtidsskolen» var det forsker- og læreblikket jeg bidro med inn i arbeidet, sier Helland.


Han forteller at SVs framtidsskole kort oppsummert handler om det skal være maksimalt 15 elever per lærer på 1.-4. trinn og maks 20 på 5-10. trinn, og elevene skal ha en mer praktisk og variert skoledag. I tillegg skal skoledagen være litt lenger slik at lekser kan gjøres på skolen, og at det blir tid til fysisk aktivitet, dybdelæring og skolemåltid.

Stress

– Fra mitt ståsted er dette en skoleutvikling som er i tråd med forskningen på feltet og som vil skape en bedre skoledag for elevene, en bedre arbeidsdag for lærerne og en bedre hverdag for familiene, sier Helland, og legger til:

– I en tid hvor skolerelatert stress ser ut til å være et av barn og unges mest bekymringsfulle helseproblemer, samtidig som utdanning blir stadig viktigere, må skolen endres slik at kunnskapsutvikling, kompetansebygging og helse og livsmestring går hånd i hånd - de kan ikke stå i konflikt med hverandre.

Møtet holdes i bydelsadministrasjonene, Nydalsveien 21, tirsdag 22. august klokken 19.

MER OM SKOLE:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...