Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hva skjer når to ganger fornyet selvtillit møtes til kamp?

LYN-SKEID: Sist de to lagene møttes, på Nordre Åsen 1. mai, ble det målløst. Nå har både Skeid og Lyn en seier fra forrige runde, og er sultne på tre nye poeng. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

To gamle storheter, to doser fornyet selvtillit. Hvem har størst tro på seg selv når Lyn og Skeid barker sammen på lørdag?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2015 kl 18:54

BISLETT: Returoppgjøret fra 1. mai-kampen på Nordre Åsen kan ikke bli annet enn bedre. Da Skeid tok i mot Lyn på Skeidbanen ble kampen ingenting for historiebøkene.

En blodfattig kamp, der hjemmelaget riktignok framstod som mest initiativrike, endte uten nettberøringer. På tribunen var bortesupporterne overlegne. Bastionen hadde hyret trikk, for å ankomme kampen med stor K i årets andredivisjonsavdeling, «Trikkeligaen».

På vollen sang, trommet, hoppet og blusset Lyn-supporterne, uten at engasjementet smittet nevneverdig over på deres egne på banen, kledd i like sorte bortedrakter som sesongen skulle vise seg å bli for Lyn. Det endte med poengdeling, ett poeng som ikke akkurat har druknet i en flom av flere for noen av lagene.

SE BILDESERIE FRA 1. MAI-KAMPEN HER!

Smått med poengfangst

Bluss, trommer, sang og rop. Det var Bastionen som hørtes best under Skeid-Lyn-kampen 1. mai. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lyn tok sitt første poeng mot Skeid 1. mai, og supplerte med ett til i 2-2-kampen mot Ullern 21. juni. Årets første trepoenger kom imidlertid mot Stabæk 2 i forrige runde.

Det har tent fornyet tro på framtiden blant sulteforede Lyn-supportere. Enkelte gikk nesten fra konseptene, de stormet banen, og igjen er det håp. Håp om fortsatt 2. divisjonstilværelse når jul, nyttår og påsken 2016 er unnagjort, og gresset igjen begynner å grømnnes også der det ikke er laget av kunstfiber.

På lørdag, på Bislett, mot Skeid, er det bare seier som gjelder for Lyn-upporterne.

Nordre Aker Budstikke snakket med flere profilerte Lyn-supportere etter Stabæk-kampen: Seieren føltes som å kvitte seg med en nyrestein på størrelse med en boks fiskeboller

Nye trenere og endelig resultater

SKEID: Johnny Ademaj tok over treneransvaret for Skeid rett før sommeren. Foto: ANDERS VINDEGG

Sesongen har ikke vært mye lysere for Skeid. Laget sikret seg imidlertid med poengdeling i fire kamper, fram til seier nummer én var et faktum 7. juni mot Senja.

Deretter ble det resultatløst, fram til klubben avsluttet arbeidsforholdet til hovedtrener Kjell Sverre Hansen Wold. Inn før sommeren kom mangeårig Skeid-trener Johnny Ademaj, og skapte umiddelbar forløsning med 7-1 over Mjølner. Han leder fortsatt laget, som måtte gjennom to tap, ett før og etter sommerferien, før forrige runde ende med seier over Finnsnes.

Begge klubber kastet trenerne sine før sommeren. Hos Lyn fikk den nye duoen Mikkis Aasheim og Tresor Egholm, som tok over etter Trond Andersen før sommeren, en tregere start enn kollega Ademaj på Nordre Åsen.

LYN: Lyns trenerteam, Mikkis Aaserud og Tresor Egholm. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

De sikret poeng nummer to mot Ullern i juni, men deretter ble det en tapsrekke fram til seieren over Stabæk.

Kjenn din besøkelsestid og lag folkefest

Dermed er det to bunnlag med fornyet selvtillit som møtes på Bislett lørdag klokken 16. Hvilke av de to som trekker det lengste strået, vil kampen vise. At det blir en folkefest er nesten sikkert. Og absolutt forventet.

800 møtte opp på Skeidbanen 1. mai. Og for to lag der utfallet av de kommende kampene er til de grader avgjørende, trenger de all den supporterstøtten de kan få. Det bør bli firesifret i tilskuertall.

– Vi tar i bruk alt av sosiale medier, vi sender sms-er, vi ringer, vi skal henge opp plakater. Vi skal gjøre alt som står i vår makt for å lage en elektrisk stemning på Bislett, sier informasjonsansvarlig i Bastionen, Thomas Nordeng, til Dagsavisen.

LES OGSÅ: Lyn-spalten: «Jeg gjør som resten av Oslo og fotballnorge. Glemmer Skeid»

I «gamledager», selv uten sms og sosiale medier, var et Lyn-Skeid-oppgjør en sikker publikumsvinner. Det ryktes om 30.000 tilskuere.

VINNERSPOR: Optimisme i både Skei og Lyn. Begge vil vinne på Bislett lørdag. Her fra 1. mai-kampen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I dagens fotballandskap, og liganivå, er det selvfølgelig en utopi. Men det er lov å be dem som bryr seg om lokallaget sitt, laget i hjertet eller kall det hva du vil, å få bakenden opp av det behagelige underlaget den måtte hvile på, og gå på fotballkamp. Bra vær er det forresten også meldt.

For de som er strandet på en øde øy med nettdekning kan kampen ses på LynTV, mot en avgift.

LES OGSÅ: Skeid-spalten før Lyn-kampen: «Det er på tide med hevn! Vi skal jekke ned vestkanfruer og herremenn i smoking»

Statistikken

Lyn mot Skeid er et oppgjør med historisk svung over seg, selv om de i dag befinner seg på henholdsvis 14. og 11. plass. To norske forhenværende fotballgiganter. Til sammen har de to lagene 16 norgesmesterskap og tre seriegull på merittlistene.

De to byrivalene har vært norgesmestere åtte ganger hver. Riktignok må vi tilbake til 1974 (Skeid) og 1968 (Lyn) for å finne sist gang de var de beste i kongeriket. På 60-tallet fulgte de hverandre tett. Lyn ble seriemester i 64 og 68. Skeid i 66.

Før lørdagens oppgjør er det riktignok Lyn som har statistikken på sin side.

Av 40 kamper siden 1963 har Lyn gått seirende ut av 21, elleve av dem på hjemmebane. Skeid har vunnet over Lyn elleve ganger, men har bare slått Lyn på eget gress fem ganger. Fire ganger har en kamp mellom de to endt med uavgjort på Lyns hjemmebane.

Fremtiden

Men så er da heller ikke 2015 hva det har vært for Lyn og Skeid. Men klubbene lever. Skeid i sitt hundrede år, noe som feires med med utgivelse av jubileumsboka «Sa-sa-sa. Skeid gjennom 100 år» på Storo storsenter lørdag klokken 12. Og i kampen mot Kjelsås på Nordre Åsen 5. september innvies en lenge etterlengtet tribune på vollen.

For Lyn står opprettelsen av et nytt AS, som skal organisere elitesatsingen, for døra. Det vil være svært viktig for klubbens økonomiske fremtid.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...