Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hva tror du dette kostet bilføreren?

Ikke mye å sikt å skryte av for denne sjåføren, som torsdag mistet lappen på Gaustad. Foto: POLITIET

Et inndrat førerkort og flere tusen kroner i bøter ventet da politiet hadde kontroll morgenen torsdag 5. januar. Oppfordringen er klar: Skrap ruta!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2017 kl 14:48

GAUSTAD: Minusgradene har krøpet langt nedover gradestokken, og har du bil ute vet du hva det betyr for frontruta.

Mistet lappen

I løpet av morgentimene torsdag røk ett førerkort, og ytterligere fem bilister pådro seg bøter på grunn av manglende isskraping i Nordre Aker.

– Når bilistene har så dårlig sikt som bilføreren hadde på bildet, blir førerkortet beslaglagt/inndratt, opplyser politioverbetjent Bjørn Gunnar Pedersen ved Majostuen politistasjon.

2550 kroner

De andre bilistene hadde enten gjort enkle forsøk på å skrape frontruten, eller hadde såpass sikt at politiet valgte å utferdige forenklede forelegg på 2550 kroner.

For føreren som ble fratatt førerkortet på Gaustad, venter en anmeldelse i tillegg. Hvor lang tid han eventuelt vil få sitt førerkort inndratt, blir det opp til juristene ved Seksjon for Sjø- og trafikktjeneste å avgjøre.

Dette er reglene

– Politiet godtar at frontruta er skrapt minimum i dekningsfelt for vindusviskere, men ser helst at hele ruten er fri for is, sier Pedersen.

I tillegg er det et krav at begge vinduene i førerdør og passasjerdør foran er skrapt rene for is og snø.

Så ta deg noen ekstra minutter om morgene, og sørg for snø- og isfrie ruter. Det er det rimeligste – og tryggeste.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...