Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Hvem skal eie og forvalte regnet i Norge?

Illustrasjonsfoto. (guentherlig/pixabay)

DEBATT: Norske borgere eller utenlandske interessenter? – Norsk Energidebatt vedrørende ESA/ACER.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.03.2018 kl 09:08

I dagens politiske arbeid med ESA/Acer skinner det gjennom mye inkompetanse og sammenblandinger av forskjellig energiproduksjon til elektrisk strøm. Norge gjennom vannkraften hadde det reneste energiforbruket på sin strøm (100%) inntil våre energiøkonomer/transaksjonsøkonomer sørget for å tjene grovt på å selge norsk vannkraft som toppkraft til Europa og importere billig "skitten" bunnkraftstrøm fra kontinentet.(Denne samkjøringen startet jo først med svensk atomkraft-samkjøring som jo var fornuftig ved salg av norsk OVERSKUDDSKRAFT, men er nå overtatt av en "leke"-børs ved navn Nord Pool).

Denne kunstige samkjøringen har aldri kommet norske forbrukere til gode, snarere tvert i mot. Det har også sørget for at Norge nå har over 75% "skitten" kraft fra kontinentet i sitt strømforbruk! Norges dynamiske uthenting av ønsket strøm gjennom vannkraft (ren turbingenerert kraft med minimalt energitap) er unik og kan ikke sammenliknes med strømmen som hentes ut fra strøm generert fra dyr forurensende fosil- og atomkraft ("skitten" og dyr kraft med stort energitap).

Produksjon av strøm fra denne "skitne" kraften trenger lang omstillingstid i forhold til forbruksendringene og trenger derfor en jevn produksjon. Europa må derfor supplere toppforbruket sitt med den dynamiske vannkraften og får i bunnperiodene bunnkraft som kan selges billig. At vi nå har energiøkonomer og uforstandige politikere som roter dette til er ikke mindre enn en skandale for Norge. Disse ikke verdiskapende strømmeglere som lurer de norske forbrukerne med såkalt "tilbud og etterspørsel" (det har aldri vært billigere å produsere vannkraftstrøm enn i dag) med denne transaksjonsøkonomi med den norske vannkraften er svært irriterende for oss som har jobbet med den norske samkjøringen av strømproduksjon og som har vært med på å bygge vannkraftstrøm til det norske samfunnet. DETTE HAR GITT NORSK INDUSTRI OG BORGERE BILLIG OG SVÆRT KONKURRANSEDYKTIG VANNKRAFTSTRØM.

Dumhet og inkompetanse preger dette Europeiske samkjøringsspillet som bare har en taper og det er Norge!

Politikernes garantier for norsk forvaltningsrett og prisgarantier er derfor åpenbart fullstendig urealistisk i et kunstig tilbud/etterspørsel perspektiv når vi lagrer vår miljøvennlige vannkraft i våre vannmagasiner til det tidspunktet våre kuldeperioder setter inn.


Nå må reelle fagfolk som ser galskapen komme på banen og forklare denne idiotien sett ut fra Norges interesser.

Vi har i utgangspunktet verdens reneste energiform, nemlig vår unike vannkraft!

Dette transaksjonsøkonomispillet på Europas premisser må stoppes!

Hans A. Kielland Aanesen
Leder Nordre Aker FrP

DELAT I DEBATTEN? Send ditt innleggg til debatt@nab.no!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...