Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hvem var inne i hagen og kuttet av tulipanene?

Avkuttede spirer. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Firbente?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2017 kl 09:51

GREFSEN: Et snev av vår i lufta, og det spirer og gror. Løker som ble satt ned i jorden i høst, begynner å titte fram.

Men i et blomsterbed i Bjerkealleen på Grefsen ser det ut som om noen har kuttet tulipanspirene rett av.

Ikke mange hele tulipanspirer igjen i dette bedet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hva skjedde?

– Det var i forrige uke at jeg så litt nøyere etter spirene som nå var begynt å titte frem. Da oppdaget jeg at et titalls spirer var kuttet rett av, sier beboer og eier av bedet.

Hun legger til:

– Jeg håper nå at resten av spirene mine får gro og vokse i fred og ro.

Men selv om det ser ut som om spirene er klippet av, så kan det være at de faktisk er bitt av. For er det noen som elsker tulipaner like mye som blomsterfolk, så er det rådyrene.

Rådyr

– Rådyrene er ofte ganske desperate etter mat på denne tiden, og er glade i tulipaner, forteller naturforvalter og biolog i Bymiljøetaten, Tea Turtemøygard.

På spørsmål om de biter av toppene, slik at det ser ut som om spirene er klippet av, svarer hun «ja».

Vakre er de, tulipanene, og elsket av mange. Også firbente. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Lå igjen topper

Damen med de avkuttede tulipanspirene i Bjerkealleen forteller at det er rådyr innom på nedre Grefsen også, i ny og ne. Til og med elg har dukket opp i nabolaget.

– Men nå skal det sies at det også lå igjen noen topper av spirene. Kanskje har rådyrene spyttet ut noen da? lurer Grefsen-beboeren.

LES OGSÅ: Møte om fortetting på nedre Grefsen: – Det er ingen skam å snu. Her er man dømt til å tape

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...