Nordre Aker Budstikke

Restaurantanmeldelse:

– Hvis vi lukker øynene nå, er vi i Hellas

Pascal Greek & Grill gjør Hellas-abstinensene litt enklere å takle. Foto: Matanmelderne i Sagene Avis

For hver bit de tar, dukker det opp et nytt minne fra Hellas.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

RESTAURANTANMELDELSE: Matanmelderne i Sagene Avis, Oskar og Lovisa, har tatt turen ut av bydel Sagene og opp til Disen. Nærmere bestemt til «Svetter'n». Her åpnet den greske restauranten Pascal Greek & Grill i november. Vi gjengir deler av matanmeldelsen her!

– Kjære bydel Sagene og Nordre Aker, dra til denne lille perlen! Ikke la enda en av byens greske restauranter stenge - dette er nemlig den beste hittil, i våre øyne, oppfordrer Oskar og Lovisa.

Pascal Greek & Grill

Sted: Pascal Greek & Grill, Kjelsåsveien 18
Meny: Gresk mat - kylling, svin, lam, osteretter og salat
Pluss: Bestemors uslåelige tzatziki og perfekt grillet kjøtt
Minus: Et litt kjedelig lokale ville normalt dratt det hele ned, men en fantastisk matopplevelse trumfer denne.
Pris: Forretter fra 79, pita-/hovedretter fra 119 til 679 (mix grill, med mat for flere personer).


Pascal Greek & Grill ligger i Svetter'n, rett over gata for Skeidbanen. Foto: Kristin Tufte Haga (arkivfoto)

Oskar og Lovisa er mer enn gjennomsnittet glad i Hellas og gresk mat. Forventningene er derfor naturlig nok enorme, når kokken setter maten på bordet.

Og atmosfæren blir fort autentisk gresk, når historiene fra de greske eierne og ansatte kommer trillende ved bordet. Familie virker å være gjennomgående i driften av denne restauranten, og tzatzikien er bestemors oppskrift. Det er også disse eierne som står bak den greske foodtrucken, som blant annet har stått utenfor Storo Storsenter.


– Åh, tzatzikien har en kraftig, kraftig, hvitløkssmak! Akkurat sånn det skal være, vi kommer til å skremme vekk folk i ei uke. Det er forfriskende at de har «gunnet på». Og du kjenner at dette er en gresk yoghurt, det er god syrlighet, sier Oskar og Lovisa ivrig, sånn nesten forståelig gjennom munnfullene med tzatziki.

De har også bestilt gyros og souvlaki, begge med kylling, som serveres med pommes frites og pitabrød. De var heller ikke vonde å be da de så tirokroketes - friterte geitostballer med yoghurt, på menyen.

– Jeg sitter på en restaurant på Kreta jeg nå, og hører sjøbrisen, sier Lovisa, og begge er enige i at denne maten føles like autentisk som på restaurantene i de små, trange gatene i Chania. Kanskje til og med litt bedre akkurat nå, etter en lang pandemi med store Hellas-abstinenser.

LES HELE MATANMELDELSEN I SAGENE AVIS!

Maten ble en fulltreffer for anmelderne! Foto: Matanmelderne i Sagene Avis

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...