Nordre Aker Budstikke

Hvor ble det av skolefortauet?

Fra Midtoddveien tirsdag denne uken, veien er mye brukt skolevei, Kjelsås skole ligger til høyre, på nedsiden av veien. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– I tillatelsen er det satt som krav: Alle gående må til enhver tid komme forbi arbeidsområdet på en trygg måte. Nødfortau må etableres der hvor fortau blir berørt, ifølge Bymiljøetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2018 kl 21:37

KJELSÅS: Det skjer arbeider i veien og på fortauet i Midtoddveien.

Bymiljøetaten forklarer:

– Det er utstedt en gravetillatelse her. Tiltakshaver er Hafslund Nett. Tillatelsen gleder til 16. november 2018. I tillatelsen er det satt som krav at «Alle gående må til enhver tid komme forbi arbeidsområdet på en trygg måte. Nødfortau må etableres der hvor fortau blir berørt.

Bjarne Vasset jr. i Kjelsås skoles FAU reagerer på situasjonen. Mandag var første skoledag:

– Vi synes det er svært uheldig at Hafslund ikke har lært, og fått på plass HMS-rutiner, etter problemene vi har hatt tidligere. Nå graver de tettere på skolen og har fjernet fortauet på en strekning der vi vet det er mye trafikk på morgenen.


– Nå kommer høsten, det blir mørkere og dårligere vær og dårlige sikt, og dette er ikke trygt for 5- og 6-åringene som må bevege seg i veibanen blant lastebiler og øvrige bilister.

Onsdag midt på dagen mottar Nordre Aker Budstikke følgende mail fra Bymiljøetaten:

– Vår kontrollingeniør har vært på stedet i dag, og entreprenøren kommer til å anlegge et nødfortau (fysisk sperring i form av gjerder) på den strekningen som er igjen å grave. Mesteparten av gravejobben er allerede ferdig, og der vil det eksisterende fortauet bli åpnet igjen.

I skrivende stund har det ikke lykkes lokalavisa å få en kommentar fra Hafslund selv.

OPPDATERT: Hafslund Nett AS ved kommunikasjonssjef Kjell Stamgård svarer følgende om saken, i en mail til lokalavisa, onsdag ettermiddag:


Det var planlagt å legge de nye kablene i fortauet i Midtoddveien, og dette skulle være ferdigstilt før skolestart. Det viste seg imidlertid at det ikke var mulig å legge kablene i fortauet, hvor det er plassert sandfang. Det gjorde at vi ikke kunne oppnå stor nok overdekning over kablene. Det er dessuten en ganske grunn fiberkum i fortauet, som ville komme i konflikt med en grøftetrasé der.

Vi vurderte det derfor slik at det ville være best å legge traseen i veibanen, inntil kantsteinen. Det innebar ikke konflikt med vann- og avløpsledninger, og samtidig fikk vi tilstrekkelig overdekning av kablene. Vi bytter samtidig ut kantsteinen, slik at jobben er blitt mer omfattende. Det medfører også mer asfalteringsarbeid.

Jeg forstår at barna kan synes det er utrygt å ferdes på grunn av nærhet til anleggsmaskiner under arbeidet. Selv om arbeidet har foregått i veibanen, har det ikke vært til å unngå at også fortauet har blitt berørt for å kunne få til et godt og helhetlig og pent resultat.

Nå er arbeidet med selve kabeltraseen ferdig og gjenfylt på strekningen. Graventreprenøren blir ferdig med setting av kantsteinen i løpet av dagen og avretting av kantsteinen i morgen. Forhåpentligvis kan asfaltering av fortauet da være ferdig på fredag. Vi har bedt entreprenører gjøre tiltak slik at skoleveien er sikker. Det er snakk om ekstraordinær inngjerding og vakt, slik at området skulle være trygt. Jeg beklager ulempene kabelarbeidet vårt har medført for beboerne i området, og ikke minst at vi på grunn av endringene ikke rakk å bli ferdig til skolestart, slik vi hadde lagt opp til.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...