Nordre Aker Budstikke

– Hvor er hallelujafølelsen?

Torshovparken: Å forvalte bydelens parker er en av Grønn patruljes oppgaver. Foto: MINA HAUGLI

Sa Jørgen Foss (Ap) i forrige politiske møte i bydelen, og lurte på hvor det ble av entusiasmen rundt arbeidstiltakene for flyktninger og andre unge i bydelen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.05.2017 kl 09:11

SAGENE: Bydelsdirektøren varslet i forkant av bydelsutvalgsmøtet torsdag, om at Grønn patrulje, arbeidstiltak for flyktninger og andre ungdommer i Bydel Sagene ikke kunne utvides fra sommertiltak, til å gjelde hele året. På grunn av stram økonomi.

Bydelsdirektørens forslag til vedtak ble også vedtatt i samme møte torsdag kveld.

– Hvor er hallelujafølelsen?

Spurte Jørgen Foss (AP) i bydelsutvalgsmøtet - Grønn patrulje fikk positive tilbakemeldinger etter 2016.

– Det undrer meg hva som har skjedd i administrasjonen, etter at vi nærmest satt med en hallelujafølelse etter i fjor, om at dette var et superbra og viktig tiltak, og så deretter sitter vi igjen og virker langt fra frelst, sa Foss.

Arbeiderpartipolitikeren mener videre at tiltaket er viktig av ulike grunner.


– Ungdom får arbeidstrening, påfyll på CV, samtidig som vi får en grønnere, finere og koseligere bydel, sier han.

Mangefull beskrivelse

Etter Foss, fikk bydelsdirektør, Marius Trana, ordet. Han mener saken er beskrevet mangelfullt.

– Vi har flere tiltak vi holder på rettet mot ungdom som ikke er beskrevet. Blant annet sommerjobbtilbud blant 10.klassingene, hvor 15 fikk sommerjobb i fjor, og der håper vi på at 20-25 får jobb i år, sier Trana.

I tillegg har bydelen blant annet en gruppe som heter Ung ressurs, hvor midlene blir forvaltet av ungdomstjenesten.

Glad for å opprettholde tilbudet

Gry Bruland Larsen (SV) er glad for at tilbudet om Grønn patrulje i bydelen i det hele tatt videreføres.


– Med bakteppe om at Bydelen går mot et merforbruk på 20 millioner kroner på økonomisk sosialhjelp, klarer jeg ikke å være mer ambisiøs enn at jeg er glad for at vi klarer å beholde tilbudet, avslutter hun.

Les mer om bydelens merforbruk HER.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...