Nordre Aker Budstikke

Jobber også natterstid:

«Hvor lenge er det lov å forstyrre folks nattesøvn?»

Tidligere denne måneden fra Maridalsveien og arbeider i forbindelse med nye sykkelfelt fra rundkjøringen til Ring 3, og nedover mot Nydalen. Foto: Christian Fredrik Borg

Det lages nye sykkelfelt i Maridalsveien, og det jobbes også om natta. Men dispensasjonen for støy går snart ut.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2021 kl 13:10

TÅSEN: Det lages nye sykkelfelt i Maridalsveien, fra rundkjøringen ved avkjøring til Ring 3, og ned mot Nydalen - les mer her.

En lser skriver til Nordre Aker Budstikke:

– Jeg bor like ved Maridalsveien. Her er det veiarbeid på tredje uka nå, for å lage nye sykkelfelt, ser det ut til. Det blir sikkert fint når det blir ferdig, men jeg lurer på hvor lenge er det lov å forstyrre folks nattesøvn med støy? Arbeidet begynner på kvelden og fortsetter utover natta. Dette strekker seg over veldig lang tid nå og jeg blir i alle fall fortvilet over så mye dårlig søvn.

Bymiljøetaten svarer at de har fått dispensasjon.

– Bymiljøetatens entreprenør Vaktmesterkompaniet AS har søkt og fått dispensasjon fra støyforskriften for bygge- og anleggsstøy for arbeidene med oppgraderingen av sykkelfeltene i Maridalsveien, som varer fra 16. august til 3. september, svarer pressekontakt Line Thams Reiersen i etaten.


Hun fortsetter:

– Grunnen til at arbeidet må gjøres om natten, er den store trafikkmengden i Maridalsveien på dagtid og utfordringene knyttet til fremkommelighet og kødannelser når trafikken må dirigeres manuelt.

Arbeidsperiodene er delt inn slik:

  • 19:00-21:00
  • 21:00-23:00
  • 01:00-07:00

– Arbeidene er lagt opp slik at de mest støyende arbeidene blir utført i perioder på døgnet som er minst sårbar for de som blir berørt. Det drives ikke støyende aktivitet i helgene eller på helligdager. Bymiljøetaten beklager ulempen dette medfører for beboerne i området, legger Thams Reisersen til.

OPPDATERT: Fredag melder Bymiljøetaten at entreprenøren har fått innvilget ny støydispensasjonen, frem til 15. september 2021.


Det er fresing av asfalt og asfaltering som gjenstår. Asfalteringen må deles opp i passende deler hver natt, og vi trenger derfor å arbeide noen netter i uke 36 og uke 37. Dette arbeidet er mindre støyende enn arbeidet med asfaltsaging og kantstein som allerede er ferdig utført.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...