Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hvor mange etasjer kan det bygges her?

Nedre Grefsen, her ved Morellbakken Ungdomsskole. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Hvor høye blokker kan det bygges i ytre by? Det er det føringer for, i den såkalte høyhusstrategien for Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.03.2016 kl 16:56

GREFSEN/STORO: Torsdag 31. mars er det møte i bydelsutvalget, der fortetting av nedre Grefsen står på agendaen. At det åpnes for store endringer i småhusområdet på oversiden av Storokrysset i kommuneplanen frem mot 2030, ble avslørt for lokalpolitikerne i deres forrige møte.

LES MER: Da Miljø-, plan- og samferdselskomiteen behandlet saken i mars kom de fram til dette vedtaket

Nordre Aker Budstikke har spurt byrådsavdeling for byutvikling om forskjellen på hvilke byggehøyder som tillates i indre og ytre by, med tanke på høyde på eventuelle fremtidige blokker i området nedre Grefsen.

Kommunikasjonsrådgiver i byrådsavdeling for byutvikling har sjekket ut saken for avisen.

Høyt på sydsiden

– Grensen mellom indre og ytre by ved Storo følger omtrent t-baneringen. Knutepunktet Storo ligger dermed både i ytre og indre by. Utviklingsområdet på Nedre Grefsen ligger i ytre by, forteller kommunikasjonsrådgiveren videre.

I tillegg at det ikke er gitt noen spesifikk høydebestemmelse for utviklingsområder i ytre by.

– Men i henhold til kommunens høyhusstrategi, så åpner man for høye hus på sydsiden av Ring 3, men ikke på nordsiden, forteller Langfjord.

Hun fortsetter.

Vurdering

– Det er i kommuneplanbestemmelsen § 11.2 angitt hva som skal sikres av kvaliteter for utviklingsområder i ytre by. Endelige høyder på nedre Grefsen vil bli vurdert nærmere i en helhetlig plan for området, men høyhusstrategien åpner altså ikke for høyhus på nordsiden av Ring 3.

Storo

Ved Storo derimot, gjelder andre regler.

– Storo, med avgrensning på innsiden av – syd for – Ring 3, er omtalt i kommunens høyhusstategi, hvor det er tillates høyder mellom 28 og 42 meter. Også innenfor dette område vil slike høyder bli vurdert fra bygg til bygg og bli behandlet gjennom reguleringsplaner, ifølge Langfjord.

LES OGSÅ: Byutviklingsbyråden: – Tomteeiere som ikke vil selge, kan si nei

Hvor høyt?

Men hvor høyt - eller hvor mange etasjer - er eksempelvis 42 meter?

Nordre Aker Budstikke har sjekket med Plan- og bygningsetaten, som svarer følgende:

– Høyde på 42 meter utgjør 12 etasjer.

Følg saken om «kommunedelplan-avsløringen» her!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...