Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hvor mange tror du sykler her i løpet av ett døgn?

Innover fra Brekke og hvor kommunen nå teller syklister. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Ikke en typisk jobbsykkelreisevei. Heller ikke sykkelfelt her, ikke ennå i hvert fall.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2016 kl 16:31

MARIDALEN: Har du lagt merke til ledningen som går over Maridalsveien, litt før Skjerven gård, på vei inn i dalen Med tilhørende sølvfarget "rotteboks"-aktig dings ved lykestolpen?

En såkalt sykkelteller.

Sykkeltiltak

– Tellingen er i forbindelse med planene om sykkeltiltak mellom Hammeren og Brekke, forteller informasjonsansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen.

Strekningen innover Maridalsveien er også en av Norges mest brukte turveier. En salig blanding av syklister, joggende, gående, ridende, rulleskiløpere og ikke minst biler.

Det er for øvrig nå 11 år siden Oslo Bystyre vedtok gang- og sykkelvei innover i Maridalen - her kan du lese om prosjektet som fortsatt er på skrivebordet.

Snittet

Thorud Olsen fortsetter.

– Ledningen over veibanen i Maridalen ved Skjerven gård teller antall syklister som passerer her i begge retninger. Varighet på tellingen er uke 36 til uke 38. Tall så langt viser et gjennomsnitt per døgn er 456 syklister, i følge Thorud Olsen.

LES OGSÅ: Redde for å bli kjørt ned på gangveien

Mer enn innfartsårene

Et snitt på 456 syklister, er faktisk mer enn mange av de andre større innfartsårene syklister bruker til og fra sentrum, i jobb og annen forbindelse.

Til sammenligning har Vækerøvieen 311 syklister i snitt per døgn, Holmenkollveien 204.

Maridalsveien ved Korsvollbakken har 294 syklister i snitt i døgnet, Tvetenveien har 206, og Tåsenveien har 325.

Rundt 300 syklister passerer i snitt i døgnet i Sognsveien, slik Nordre Aker Budstikke nylig har skrevet om.

LES OGSÅ: Jenter: Hvem har sagt at dette er greit? Om rulleski i Maridalen.

Mange på Tåsen

Derimot er det "rekord" på telleren på Tåsenlokket - der sykler mange - hele 1077 i snitt per døgn. Men der kan det til tidere være fryktelig kaldt!

Flest

Thorud Olsen i Bymiljøetaten forteller videre.

Høyest antall registrerte syklister på denne telleren i Maridalen var søndag 18. september - da var det 757 syklister registrert over telleren.

Det som telles er antallet passeringer over tellerene til Bymiljøetaten, er i begge retninger.

– Og tellerene teller kun syklister – ikke rulleski, gående eller biler.

Men hva er nå status for den planlagte sykkel- og/eller gangveien - langs Maridalsveien fra Brekke?

– Bymiljøetaten besluttet våren/sommeren 2015 at det skulle utarbeides en overordnet og forenklet konseptvalgutredning - en KVU. Den er nå klar for intern kvalitetssikring, og vil offentliggjøres etter at den interne kvalitetssikringen er ferdig, avslutter Thorud Olsen.

Her kan du sjekke alle tellerne til Oslo kommune.

LES OGSÅ ANDRE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...