Si din mening 23. mai:
Hvor skal det være park, friområder og turveier i Nydalen?

Spesialkonsulent Bent Gether-Rønning, og avgrensningen av området for TOR Nydalen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Plan- og bygningsetaten vil ha lokale innspill til den videre utviklingen av Nydalen.
Publisert: 15.05.2019 kl 07:47
NYDALEN: Plan- og bygningsetaten er i gang med å utarbeide en tiltaksliste for offentlige rom med steds- og mulighetsanalyse, en så kalt TOR, for Nydalen.
I den forbindelse har både PBE og bydelene det angår, Nordre Aker og Sagene, ønsket en medvirkningsprosess med berørte beboere og brukere av Nydalen. Hovedformålet med medvirkningen er å få innspill til hvilke behov knyttet til offentlige rom som i dag ikke blir dekket, og hvilke kvaliteter folk som bruker Nydalen vil sikre i "fremtidens" Nydalen.
TOR Nydalen skal etter planen stadfeste hvilke tiltak (det er da blant annet snakk om parker, gang- og sykkelveier, turveier langs Akerselva, sosial infrastruktur og trafikkavvikling) som det må tas høyde for i videre utvikling av Nydalen.
Møte 23. mai
Det har allerede blitt avholdt et slikt innspillsmøte med lokalpolitikerne i bydelene Nordre Aker og Sagene. Spesialkonsulent for milø-, plan- og byggesaker, Bent Gether-Rønning, oppfordrer beboere i Nydalen, og andre som bruker området, til å stille opp på møtet.
Men er ikke dette litt sent, all den tid mange store prosjekter i Nydalen enten er ferdig utviklet, eller har kommet langt i reguleringsprosessene?
– Det er viktig at vi nå er på banen for de gjenværende områdene, skal vi få på plass torg- og møteplasser, turveier osv., sier Gether-Rønning.
Selv om endel prosjekter har kommet langt i prosessen og derfor kanskje er vanskelige å endre på, slik som Sandakerveien 113-119, viser han til andre ligger fram i tid, både sør i Nydalen mot Storo, og lenger opp i Nydalen. Han trekker frem trykkeri-tomta, som OBOS nå eier, i Sandakerveien 121, og planene for Maridalsveien 292, 300, 319 og 299 som prosjekter som fortstt kan påvirkes.
– Vi håper at private, velforeinger, bedrifter, og de som jobber i området er interessert i å si sin mening i møtet 23. mai, legger han til.
Møtet vil bli holdt som en workshop i BU-salen i bydelsadministrasjonen, Nydalsveien 21, kl. 18.00.
Skoler og offentlige funksjoner?
Når Nydalen-området bygges ut og vokser, vil det være behov for ny infrastruktur, og Gether-Rønning sier det er viktig også å tenke på hvilke behov som vil ligge i området i fremtiden. Må det en ny skole til? Haller og idrettsfasiliteter, legesenter og offentlige funksjoner?
– Behovet for dette vil øke i fremtiden når flere skal bo i dette området, legger han til.
Mange av ønskene for Nydalen er på bordet, men Gether-Rønning håper beboerne og dem som bruker lokalmiljøet har tanker som lokalpolitikerne og byråkratene ennå ikke har tentk.
– Det er nå man må komme med gode ideer til hvordan løse fremtidige situasjoner, men også peke på hvor det er attraktivt å gå hva som skal til for å gjøre det attraktivt her.
Gether-Rønning understreker at det er nå "toget" for fremtidens Nydalen går.
– Det vil skje veldig mye her de neste ti årene. Hvis vi ikke får frem det vi ønsker oss i Nydalen nå, er jeg redd løpet er kjørt.
Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke
Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!