Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Hvor skal rulleskiløypa gå?

Det utredes tre ulike rulleskitraseer på Kringsjå innenfor det merkede området. NB! Den røde linjen avgrenser kun planområdet, og er ikke identisk med de foreslåtte løypene. MPS-komiteen vil konsekvensutrede alle tre alternativer for å unngå støykonflikt med naboer ifbm. snøproduksjon. (Kartdata fra Google)

Et etterlengtet tiltak – med det vil kunne gi økt risikio for støy for omkringliggende boliger, frykter lokalpolitikerne. Dette er sakene bydelsutvalget skal behandle 30. mars.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2017 kl 11:19

NYDALEN: Den foreslåtte rulleskitraseen ved Sognsvann er én av sakene som skal opp på politikernes bord førstkommende torsdag.

Det er Bymiljøetaten, som er tiltakshaver, i samarbeid med Koll IL, Lyn IL, Norges Idrettshøgskole og Toppidrettssenteret. Det er lagt frem tre mulige traseer, som ligger i Kringsjå Idrettspark, vest for Sognsvanns t-banestasjon og nord for Gaustadveien.

Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt rulleskianlegget og de ulike traseene.

Da saken i mars var til behandling i Miljø-, plan- og samferdselskomiteen (MPS), påpekte de at snøproduksjon til traseen vinterstid kan påføre naboer støyplager. MPS ønsker derfor at bydelsutvalget skal be om at alle tre alternativene bør konsekvensutredes i sin helhet, slik at eventuelt valgt alternativ ikke blir pålagt støybegrensninger som kan komme til å begrense bruken i betydelig grad.

Snøproduksjonen til Lyn på Kringsjå har tidligere fått støyklager fra naboer i studentbyen.

OPPDATERT! Bymiljøetaten mener bydelen har misforstått søknaden, og avkrefter at ny rulleskiløype vil føre til snøkanonstøy. Les hva Bymiljøetaten sier, her!

Lyskryss ved Fernanda Nissen skole

Trafikksikkerheten ved Fernanda Nissen skole er ikke god nok, mener leder i skolens driftsstyre, Espen Eggen, og bydelsutvalgets nestleder Ingeborg Briseid Kraft (V). Bymiljøetaten mener imidlertid tilstrekkelige sikkerhetstiltak er igangsatt. Foto: UTLÅNT

Trafikksituasjonen ved Fernanda Nissen skole, som tar imot elever både fra Nordre Aker og Sagene, skal også behandles på torsdag.

Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt foreldrenes bekymring for at elevene ved skolen, som ligger midt i byggeområdet ved Storo/Nydalen, har en farlig skolevei.

Bymiljøetaten har vist til igangsatte tiltak, men hverken skolen eller Bydel Sagene er fornøyde med det. Bydelsutvalget i Sagene har allerede behandlet saken, og legger frem en liste over nye tiltak. Blant disse er at rundkjøringene i Kristoffer Aamodts gate og Vitaminveien omreguleres til regulære lyskryss, noe MPS-komiteen i Nordre Aker støtter.

Sykkeltitak

Bydelsutvalget skal også behandle listen over nye sykkeltiltak i bydelen. Det kan søkes midler gjennom sykkelprosjektet i Oslo kommune. I bydel Nordre Aker er det lagt frem forslag om å søke penger til tiltak som kan rekruttere flere syklister, samt tiltak som kan gi bedre sykkelopplæring.

Til sammen har MPS-komiteen foreslått å søke om 640.000 kroner, dette er 100.000 mer enn det bydelsdirektøren opprinnelig har foreslått. Årsaken til økingen er at MPS vil bruke mer på oppgradering av BMX-bane på Disenjordet, samt gå til innkjøp av programvare for kartlegging av sykkelbruk og planlegging av sykkeltiltak i bydelen.

LES OGSÅ: Her er de prioriterte sykkelstrekningene i Nordre Aker

Grefsenveien og Gjøvikbanen

Hvordan skal Grefsenveien bli? Arbeidet starter til sommeren, men endelig løsning er uklar. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I tillegg skal bydelsutvalget behandle forslaget til konseptvalgutredning for Gjøvikbanen. En fremtidig oppgradering eller omlegging av togtilbudet fra Oslo i retning Gjøvik-regionen kan bedre kollektivdekningen også i Nordre Aker, fra togstasjonene Kjelsås, Nydalen og Grefsen. Dette er blant annet påpekt i forbindelse med utbyggingen på Frysja.

LES OGSÅ: Nå kommer det nye tog på Gjøvikbanen

Forslaget til oppgradering av Grefsenveien har også skapt reaksjoner i bydelen, slik Nordre Aker Budstikke har omtalt en rekke ganger. MPS-komiteen mener forslaget fra Bymiljøetaten ikke prioriterer trikken godt nok. De sier samtidig at Grefsenveien er uegnet som sykkeltrasé, og ber om at etaten utreder nye løsninger for sykkel i området, utenom Grefsenveien.

LES OGSÅ: – Bil og trikk i samme trasé er en utrolig dårlig idé

Åpen halvtime og sakskart

Bydlsutvalgsmøtet holdes i bydelshuset i Nydalsveien 21 torsdag 30. mars. Det starter med Åpen halvtime klokken 18.00, der befolkningen kan komme med appeller og innspill til lokalpolitikerne, enten om saker som står på kartet, eller andre ting.

Hele sakskartet som skal behandles kan leses her (ekstern lenke).

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...