Nordre Aker Budstikke

Hvordan få bussjåførene til å slutte å bruke fortauet?

Ruter skal igjen ta kontakt med bussoperatøren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2019 kl 19:04

KJELSÅS: Lesere sender bilder av trafikksituasjonen på Grefsen og Kjelsås - særlig i Kjelsåsveien, og fra siste strekke mot Grefsenveien. Som dette bildet av bussen som er på fortauet.

Det har Nordre Aker Budstikke også skrevet om tidligere.

I stedet for å vente, til den ene bussen har passert der det er plass, så brukes i stedet fortauet, som på bildet. Det har også vært sammenstøt mellom busser i Kjelsåsveien.

Umulig oppgave?

Vi spurte Ruter: Er det en umulig oppgave å få bussjåfører til å slutte å kjøre på fortauet? Ruter svarer ikke akkurat på det, men svarer følgende:

– Reglene er de samme for buss som for bil. Vi følger opp med vår operatør.

– Skal være god nok bredde

Bymiljøetaten svarer følgende, om blant annet snø og måking:

– Trafikkreglene gjelder også for busser, og kjøring på fortau er forbudt. Vår kontrollør har nettopp vært på stedet, og sier at det skal være god nok bredde for bussene der nå. Det ble utført noe fresing av snø i forrige uke, svarte pressekontakt Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten, tidligere denne uka.

I tillegg har det i mellomtiden kommet mildvær, som nok har bidratt til mer plass i veien.

Bymiljøetaten fortsetter:


– Når det kommer veldig mye snø på en gang vil det ta noe tid før vi rekker å kjøre bort over alt hvor det er behov for det, men dersom vi får meldinger enten fra Ruter eller fra Grefsenveien-prosjektet om at det er for trangt for bussene så vil vi kunne prioritere det opp.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...