Nordre Aker Budstikke

Hvordan går det med Kristine nå?

Kristine Moe har lykkes som danser i Russland, og det er vel ikke noe å lure på hva Kristine forestiller her. Foto: Stian Schioldborg, www.magentastudios.no

– Dette er en enestående vakker historie gjennomsyret av enormt mye trening, sier daglig leder ved Den Norske Ballettskole, Irene Aarset Jansson.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.05.2018 kl 12:09

DISEN: I 2016 fikk 16 år gamle Kristine Moe plass ved det anerkjente ballettakademiet Vaganova i Russland, etter flere år som elev ved Den Norske Ballettskole, DNBS. Før det droppet hun vanlig norsk videregående skole, og satset på dansen gjennom spesialprogrammet i klassisk ballett «DNBS Masterclass» ved Den Norske Ballettskole.

Etter å ha danset ett år ved Vaganova, fikk hun jobbtilbud ved Mikhailovsky Theatre i St. Petersburg, og det takket hun ja til.

Kristine Moe med partner på scenen. Foto: Stian Schioldborg, www.magentastudios.no

Kristine er fra Disen, og Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om Kristine. Vi lurte på hvordan det går med den unge danseren nå?

Gjort det umulige

– Kristine har egentlig gjort det umulige, fått seg jobb som danser i St. Petersburg er vel noe av det beste man oppnå som ballettdanser. At en norsk danser har klart dette, er bare en helt utrolig historie, sier daglig leder ved Den Norske Ballettskole, Irene Aarset Jansson.


Kristine Moe, her 16 år og fra tidligere sak i Nordre Aker Budstikke. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Kristine har allerede deltatt i mange ballettforestillinger og hatt solistoppgaver.

– Midt oppi det hele

– Hennes store idol Uliana Lopatkina, har gitt henne enormt med den hjelp man som danser i Russland behøver. Det er nok noe hun er evig takknemlig for og vil huske for resten av sin karriere og sitt liv. Hun har hatt en drøm om dette siden hun var liten jente og nå er hun midt oppi det hele. Fra hun tok sine første dansesteg på Disen skole ved AKS og ballettkurs i regi av DNBS. Dette er en enestående vakker historie gjennomsyret av enormt mye trening, legger Aarset Jansson til.

Uliana Lopatkina, Kristines store idol og forbilde i alle år, de to traff hverandre under Valdres sommerballett, i regi av DNBS. Foto: Stian Schioldborg, www.magentastudios.no

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...