Nordre Aker Budstikke

Hvorfor 60 menn pynter seg i nikkers, og synger nasjonalsangen for kong Olav

De er mange, og de er glad i både nikkers og kong Olav. Foto: NOBLE NIKKERS

De kaller seg Noble Nikkers - i år har de 20-års jubileum.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2017 kl 15:18

OSLO: De har holdt på en stund, ikke bare i 20 år, men denne lørdagen siden midt på dagen. De møtes på Lorry, 61 menn fra hele Oslo og omegn. Også med tilknytning til Nordre Aker.

En gang i året treffes de, Noble Nikkers Nydere, i november. Etter en første stopp på Lorry, bærer turen videre i buss, mot Holmenkollen.

Kong Olav og Holmenkollen

– Men først stopper vi ved kong Olav på veien, og synger nasjonalsangen. Han var en flott fyr, som likte nikkers godt, tror vi. Vi er jo godt voksne og husker også kong Olav. Vi går i nikkers nettopp for å hedre gutta med nikkers, gutta på skauen, og heltene fra gamle dager. Som kong Olav, sier en av representantene for nikkersgjengen, Tommy Olsen.

Moro, moro og mat

Men dette handler jo om mye mer enn flotte nikkerser og godt voksne menn. Selvfølgelig handler det om moro, moro og ikke minst om mat.

– Nå topper vi dagen med å spise et fantastisk måltid ved Holmenkollen Restaurant. Alt av julemat står på bordet, og vi gleder oss selvfølgelig!


Olsen forteller også at Noble Nikkers oppstod, som et utspring fra en annen glade gutter-gjeng.

– Men de gikk i smoking, vi trives bedre i nikkers!

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...