Nordre Aker Budstikke

Sporveien har nulltoleranse:

– Det var en fargerik undergang!

Marie Hafting synes det var bedre med farger i tunellen mot Tåsen senter. Foto: Tiril Haga

– Nå som hele er grå så blir det jo litt gråere å gå her også, et underlig valg av ressursbruk, mener Marie Hafting.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.12.2020 kl 07:33

TÅSEN: Marie Hafting bruker jevnlig undergangen under t-banen på Tåsen, til og fra Tåsensenteret. Hun har gledet seg over det hun omtaler som veggmaleriene på veggene i undergangen. Men en dag var de borte.

– Det var en fargerik undergang. Nå som hele er grå så blir det jo litt gråere å gå her også, sier Hafting.

Det er Sporveien som har ansvaret for tunnelen, og som også har fjernet veggmaleriene, eller grafittien.

– Jeg lurer på hvorfor man velger å bruke penger og ressurser på å gjøre hverdagen til beboerne gråere. Jeg synes det er et underlig valg av ressursbruk. Jeg, og kanskje flere, synes vel det er mer moro med farger, tror Hafting.

Sporveiens dokumentasjon fra undergangen på Tåsen før taggingen ble fjernet. Foto: Sporveien


Hafting synes det hadde vært interessant å høre hva andre mener om saken.

– Hva som er fint og ikke kan man jo diskutere. Men om man kunne ha funnet andre løsninger på disse veggene hadde vært veldig spennende. Det er mange ting man kunne gjort for å gjøre det mer hyggelig å gå her, synes Hafting, som også har henvendt seg til bydelsadministrasjonen om saken, men i skrivende stund har hun ikke mottatt noe svar fra bydelen ennå.

Hva mener du - send oss din mening til meninger@nab.no eller bruk kommentarfeltet under artikkelen.

Sporveien

Sporveien, ved pressevakt Ina Helen Østby, svarer at de bruker mange millioner årlig på å fjerne det de omtaler som tagging og hærverk.

– Sporveien praktiserer en nulltoleranse, og anmelder alle tilfeller. All tagging dokumenteres med bilder før det fjernes. På den måten er det mulig å gå tilbake i arkivet å sjekke ny tagging opp mot eldre tagging og «signaturer» på disse; noe som igjen innebærer at man faktisk også kan bli anmeldt for eldre forhold tilbake i tid, sier Østby.


Sporveiens dokumentasjon fra undergangen på Tåsen før taggingen ble fjernet. Foto: Sporveien

Hun påpeker at Sporveien de siste årene har inngått en rekke ulike kunstsamarbeid for utsmykking av t-banestasjonene. På stasjonene Nydalen og Ullevål stadion har kunstnere fått dekorere og utforme stasjonene og på Østensjøbanen er flere stasjoner dekorert med gatekunst.

– Vi skal være en god nabo og vi skal gi innbyggerne i Oslo en god tur. For å lykkes med det ønsker Sporveien å øke den totale reiseopplevelsen ved å legge til rette for at stasjonene blir viktige og gode byrom til å formidle kunst og kulturopplevelser. Sist ut var Trosterud t-banestasjon.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...