Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

I 2017 skal det se slik ut på Idrettshøgskolen

Fra krater til svømmehall. NIHs eiendomssjef Frode Sagedal, administrerende direktør Lise Sofie Woie og stortingsrepresentant Kristin Vinje. Foto: NIH/STATSBYGG/KARL A. KJELSTRUP

Samtidig som regjeringen kommer med en etterlengtet milliongave til Norges Idrettshøgskole på Kringsjå, har vi tatt en kikk på byggeplassen der det er undervisning og «business as usual» for 1500 studenter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2016 kl 10:23

KRINGSJÅ: Kunnskapsministeren har besluttet å bevilge 3,9 millioner kroner til Norges Idrettshøgskole (NIH), til provisoriske lokaler under rehabiliteringen.

Tåkete tirsdag på byggeplassen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Dette var budskapet stortingsrepresentant Kristin Vinje (H) hadde med seg, som en tidlig julegave, da hun tirsdag besøkte høyskolen ved Sognsvann, som gjennomgår omfattende rehabilitering.

Midlene er resten av en pott til fordeling til utviklingsprosjekter på 2016-budsjettet. Med denne tildelingen har idrettshøgskolen fått totalt 10,8 millioner kroner til midlertidige tiltak i perioden 2015-16, ifølge Vinje.

– Det er gledelig at kunnskapsministeren prioriterer NIH som er i gang med rehabilitering av sine lokaler, sier Vinje.

LES OGSÅ: Ingen er mer populær på hjemmebane enn Kristin

Ferdig i 2017

Det ikoniske bygget i skogkanten ved Sognsvann er fra 1968, og 16.000 kvadratmeter, av totalt 38.000 kvadratmeter bygningsmasse, gjennomgår totalrehabilitering for nærmere en milliard kroner.

Slik blir hovedinngangen etter rehabiliteringen. Foto: NIH/STATSBYGG

Skolen er likevel i full drift med 1500 studenter, og skal være ferdig og klar til å ta imot et nytt kull allerede høsten 2017.

– Dette blir Europas flotteste idrettscampus, sier Lise Sofie Woie, administrerende direktør ved NIH.

Det er ikke så lett å forestille seg, på en blygrå tirsdag formiddag, dekket av tåke.

NIH er både byggeplass og skole frem til sommeren 2017. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Krevende høst

NIH-rektor Kari Bø. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Rektor Kari Bø vedgår at det har vært en krevende høst.

– Kanskje særlig for de nye studentene som hadde gledet seg til å komme til NIH. Vi har gjort mange tiltak for at byggeperioden skal bli så velfungerende som mulig, sier hun.

Med halvvert areal har det blant annet rammet det sosiale og utenomfagelige tilbudet på skolen, forteller rektor. Og alt har nok opplevdes som litt trangere enn vanlig.

Skuffelsen blant studentene var stor da kantinen ikke var ferdig til planlagt dato i september. Nå skal den være på plass i januar. Ikke en dag for tidlig, skal vi tro ledelsen.

Utover dette er byggearbeidene i rute til åpning og ferdistillelse om under ett år.

Den store vindusveggen i svømmehallen er for tiden uten ruter. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

SE BILDER: Slik så det ut inne på Idrettshøgskolen i mars 2016

Midlertidige lokaler

Milliontildelingen fra regjeringen kommer godt med for NIH. Det skal brukes til å gi studentene et best mulig skoletilbud og litt bedre plass i midlertidge brakker, til lagringsrom også videre.

– Dette er tiltak vi uansett måtte iverksette. Hadde vi ikke fått denne bevilgningen nå ville det gått utover resten av driften vår. Nå får vi en mer fornuftig økonomisk drift, og disse midlene vil hjelpe oss gjennom 2017, sier Woie.

Nytt og friskt på NIH neste år. Foto: NIH/STATSBYGG

Fredet

NIH er ikke bare en vitenskapelig høyskole, men også en institusjon i nærmiljøet. Mange barn har lært å svømme i bassenget med det store panoramavinduet ut mot Nordmarka. Svømmehallen er fredet, og det arkitektoniske uttrykket vil derfor bevares. I den grunne delen av bassenget vil dybden kunne reguleres.

(Saken fortsetter under bildene)

Foreløpig gjenstår mye arbeid før bassenget kan tas i bruk igjen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Mange kjenner seg igjen i svømmehallen på NIH. Neste år kan man igjen stupe uti. Foto: NIH/STATSBYGG

Bygget vil ellers bli innredet med kunst, blant annet en lysinnstallasjon i taket i gangene mellom bygningene, og et nytt stort treningssenter bygges i kjelleren. Så da er det bare å glede seg til byggeplassen er borte, og tåken har lettet, en gang i august 2017.

Svømmehallen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bygningsmassen gjennomgår totalrehabilitering. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fasade med nye vinduer. Vinduene langs bakken er nye og vil gi naturlig lys inn treningssenteret. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

SE VIDEO: Vi testet den overdimensjonerte Jansrud-løypa: Slik er det å trene som en 8-åring!

STEM NÅ!: Her er finalistene til Årets ildsjel og medmenneske 2016 i Nordre Aker. Stem og vinn konsertbilletter

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...