Nordre Aker Budstikke

«I arbeidsuka i 9. klasse, var det selvsagt bare ett sted som var av interesse!»

Frank Michaelsen, som ung og håpefull, Foto: PRIVAT

KOMMENTAR: For hver butikk som stenger i Oslo oppstår behovet for en, delvis sødmefylt, hyllest. Og nå er det jeg som føler meg kallet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2017 kl 19:01

Norsk Musikk Instrument AS i Bergensgata (der den først lå) hadde alltid vært der, men det var først da NRK presenterte meg for Beatles (høsten 1995) at butikkens gitarer skinte litt ekstra fra vindusutstillingen.

Jeg skjønte at gitaren var mitt instrument. Men 1990-tallet var ikke et gitarvennlig tiår. Gitarspill fantes ikke på kartet. Ingen drev med det. Jeg kunne like gjerne valgt et glemt middelalderinstrument som weapon of choice.

Symptomatisk var det også at trance-kollektivet Alice Deejay toppet VG-listen med et album de hadde klart å kalle «Who Needs Guitars Anyway?».

Men ikke alle helter bruker kappe.

På Bjølsen SFO hadde helten runde Lennon-briller og halvlangt hår. SFO-assistenten Anders holdt et improvisert gitarkurs i musikkrommet på Bjølsen skole. Vi var vel fem stykker som på mystisk vis hadde fått gitar-kick samtidig. Her utstyrte han oss med utdrag fra Lillebjørns gitarbok samt selvtilliten vi trengte for å spille «Tom Dooley» på klasseavslutningen.


Og hvem la videre til rette for at drømmen om seks strenger og pop-herredømme kunne materialisere seg? Jo, det var jo Norsk Musikk i Bergensgata.

En fantastisk sjappe!

Her var man inne i selve verktøykassa. Alt man brukte for å lage musikk fantes her i butikken: trommestikkene, lydkortene, gitarene, mikrofonene og lydanleggene. Blikket kunne også hvile på plakater der virtuose utøvere (med hockeysveis) poserte ved siden av det siste instrumentet de hadde fått i spons.

I tur og orden ble mine første instrumenter handlet på sjappa. Gjerne av foreldre eller besteforeldre på jakt etter en fulltreffer til jul eller bursdag.

Så fulgte noen år med henging på butikken. Intet påskudd var for lite til å dra med seg kompisen inn:


«Skal vi sjekke om det har kommet noen plektere vi ikke har?»

«Har du SETT den nye Stratocasteren, den er BLÅ!»

Da vi skulle ha arbeidsuke i 9. klasse var det selvsagt bare ett arbeidssted som var av interesse. «Det var et kjent fjes! Ja, du kan få jobbe her» sa daglig leder til meg – heldigvis.

Arbeidsuka på Norsk Musikk var et syvdagers-kort til Disneyland. Jeg fikk skifte strenger på alle gitarene og pusse dem, i ro og mak.

Så var det lunsj. Flere av de ansatte handlet daglig på den vietnamesiske restauranten lenger nede i gata. Det kule ærendet med å kjøpe inn maten tilfalt meg. Bestillingen stod uleselig nedtegnet på et krøllete papir. «Dette vil kokken aldri kunne lese» tenkte jeg. Men mannen bak disken så knapt på papiret. Gutta på Norsk Musikk bestilte det samme hver dag.


Nå skal musikkbutikken stenge og det føles unektelig litt rart å komme tuslende, etter mange års fravær, til opphørssalget på jakt etter et røverkjøp. Eller er jeg på jakt etter noen å mimre sammen med?

Skitt au. Man flytter på seg og må finne andre steder å handle. Sånn er det bare.

Men én ting er sikkert: i en viktig periode var butikken et sted der jeg, i møte med de ansatte, kunne få bekreftet at jeg ikke var på villspor, men snarere hadde funnet noe som jeg kunne ha glede av i mange år fremover.

Takk for handelen, Norsk Musikk Instrument AS.

Frank Michaelsen


Det er nå konkurssalg hos Norsk Musikk Instrument AS i Tåsenveien 28, på Tåsen. Der bekrefter de at butikken skal legges ned, men at den i hvert fall holder åpent ut november.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...