Nordre Aker Budstikke

Forhåndsstemmingen åpnet:

– Det er lettest å få det gjort nå

Her kan man stemme fra bilen. Foto: Foto: Terje Bendiksby / NTB

Tirsdag åpnet forhåndsstemmingen for årets stortingsvalg, og vi har snakket med noen av bydelens første velgere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2021 kl 20:28

NYDALEN: Som mye annet, er også stemming litt annerledes i år.

Nå kan Oslo-boere benytte seg av et drive-in alternativ på Valle Hovin, og valgkortene er blitt digitale. Det er 30 lokaler som tilbyr forhåndsstemming i byen, og de er åpne fra 10-19 mellom 10. august og 10. september.

Praktisk forhåndsstemme

En blid velger. Foto: Stella Oter Lindeberg

Henrik kommer joggende ut av valglokalet, men har tid til å slå av en kort prat. Han har tatt alle valgomatene på markedet, og føler seg forberedt.

– Hvis jeg skulle stemt på dagen, så kan jeg se for meg ganske mye kø. Det er lettest å få det gjort nå, og jeg vet jo hva jeg skal stemme. Jeg har tatt alle valgomatene, og de er enige.


Han kan også fortelle at han ikke er spesielt politisk aktiv, men at han er sikker på stemmen sin, og er spent på resultatene. Valgkampen kan nok heller ikke rokke ved Henriks meninger, sier han selv.

– Har du noen valg-spådommer?

– Nei, jeg vet ikke helt, men det kan nok bli rødgrønt.

Er du fremdeles litt usikker? Ta en valgomat du òg. Her finner du NRK sin.

«Tvungen» forhåndsstemme

Marthe vil helst ikke bli tatt bilde av, men hun var nødt til å forhåndsstemme siden hun ikke er fra Oslo. Heldigvis var det ikke noen tvil om hva hun skulle velge.


– Siden jeg måtte forhåndsstemme, tenkte jeg at det var greit å gjøre det med en gang. Hvorfor ikke, hvis du allerede har bestemt deg? Det er mye som skjer, og dagene går fort.

Hun er selv ikke bekymret for å gå glipp av noe viktig i løpet av valgkampen, men tenker at det kan være lurt å vente også.

– Hvis man vingler litt, er det nok best å se an litt, men for min del er det helt klart. Jeg er veldig spent, da! Det virker litt som det kan gå begge veier.

– Så du har ingen spådommer?

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg tror at hva som helst kan skje i år.

Inspirert? I Nordre Aker bydel får du forhåndsstemt på Blindern og ved BI, men det er lov å stemme hvor som helst i landet. Her kan du lese mer.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...